Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας
Προς


- Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

- Τον Διοικητή του OAEΔ κ. Σπύρο ΠρωτοψάλτηΚοιν.: κ. Γεώργιο Καρασμάνη Βουλευτή Ν. Πέλλας

κ. Διονύσιο Σταμενίτη Βουλευτή Ν. Πέλλας

κ. Βασίλειο Βασιλειάδη Βουλευτή Ν. Πέλλας

κ. Θεοδώρα Τζάκρη Βουλευτή Ν. Πέλλας


κ. Υπουργέ,


Ως αποτέλεσμα του παγετού που χτύπησε τις δενδροκαλλιέργειες του Νομού Πέλλας με ολοκληρωτική καταστροφή και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή την στιγμή οι παραγωγοί, ζητάμε την άμεση αποζημίωση τους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν αυτοί οι άνθρωποι στα τρέχοντα έξοδα τους είτε αυτά αφορούν την επιβίωση των οικογενειών τους είτε τα έξοδα που έχουν για τα κτήματα τους και τα οποία είναι πολύ μεγάλα.

Επίσης θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι λόγω της καταστροφής της αγροτικής παραγωγής δεν θα υπάρχει η απαραίτητη πρώτη ύλη για τις μεταποιητικές μονάδες, τα διαλογητήρια και τα συσκευαστήρια, με αποτέλεσμα οι εποχιακοί εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά ή με μειωμένη απασχόληση.

Όπως καταλαβαίνετε πρέπει αυτοί οι συνάνθρωποι μας να στηριχθούν και να βοηθηθούν με όλα τα μέσα που διαθέτει αυτήν την στιγμή η Κυβέρνηση.

Μια καλή και απαραίτητη αρχή θα ήταν η επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όσους το παίρνουν και η χορήγηση του σε όσους για λίγα ένσημα δεν κατάφεραν να το εξασφαλίσουν.

Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση της ισχύος της ρύθμισης για κατοχύρωση του δικαιώματος ανεργίας με 50 ένσημα και αυτό το καθεστώς να παραμείνει μόνιμο διότι δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά που είναι δύσκολη αλλά κάθε χρόνο αγωνίζονται οι εποχιακοί εργαζόμενοι να συμπληρώσουν τα ένσημα τους και για πολλούς δεν είναι εφικτό.


Για την Διοίκηση


Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γ. Γραμματέας
Ν. Γκοτζαμάνης Χ. Τόπκας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *