Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Ανακοίνωση για μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού


Από τη 01/06/2021 η Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με απόφαση της (αρ. πρωτ. 150/01.06.2021), μετακινεί παθολόγο επικουρική γιατρό, μητέρα ανήλικου παιδιού, από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες. Δεν έφτανε που το Υπ. Υγείας προσέλαβε τη συνάδελφο με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την κάλυψη μονίμων και διαρκών αναγκών, έσπευσε αμέσως να την χρησιμοποιήσει ως περιπλανώμενη για να «μπαλώσει» όπως-όπως υφιστάμενες χρόνιες ελλείψεις και προβλήματα άλλου νοσοκομείου.

Η επίκληση της ανάγκης κάλυψης εκτάκτων αναγκών δεν ευσταθεί, καθώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας -όπως και μιας σειράς άλλων κλινικών- είναι χρόνιο και επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα. Αποτελεί δε εμπαιγμό να επικαλούνται την ενιαία διοικητική δομή των δύο νοσοκομείων για να μην αποδεχτούν την αίτηση εξαίρεσης από μετακινήσεις και αποσπάσεις της συναδέλφου, όπως ισχύει για τις μητέρες ιατρούς με παιδιά κάτω των έξι ετών.

Η μετακίνηση αυτή ήρθε να προστεθεί στη μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται στα νοσοκομεία Νάουσας και Πτολεμαΐδας και που έχει αποδυναμώσει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών. Αντίστοιχη, αν όχι χειρότερη, είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας που ενώ λειτουργούν με κενό το 45-60% των οργανικών θέσεων, χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ως δεξαμενές άντλησης μετακινούμενου προσωπικού.

Οι μετακινήσεις αυτές, πατούν πάνω σε νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις τόσο αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοποιώντας το πλαίσιο αυτό οι κυβερνήσεις δεν προχωρούν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και οι Διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων, συγκαλύπτουν τα χρόνια προβλήματα και την υποστελέχωση με την «κινητικότητα» των εργαζομένων από τμήματα με μικρότερο πρόβλημα σε τμήματα που κινδυνεύουν με κατάρρευση κάτω υπό το βάρος της υποστελέχωσης. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει αυτήν την προσφιλή τακτική όλων όσων κυβέρνησαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, που σχεδιασμένα υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ωθώντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας, ενώ με την περικοπή του κονδυλίου για την Υγεία (φέτος εν μέσω πανδημίας μείωση κατά 600.000.000 ευρώ) εξοικονομούν κονδύλια υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (μείωση φορολογικών συντελεστών, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κλπ).

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 10 Ιούνη και απαιτούμε

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της επικουρικής παθολόγου και να επιστρέψει στο τμήμα της. Να ανακληθούν άμεσα και οι αντίστοιχες αποφάσεις μετακίνησης των δύο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη χρόνιων ελλείψεων προσωπικού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες

Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στις ΤΟΜΥ της ΠΕ Πέλλας. Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *