Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

«Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας»


Με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάγκη του κάθε δημότη για πρόσβαση σε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, θα καταθέσει πρόταση στο Πράσινο ταμείο για χρηματοδότηση με τίτλο: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

Σκοπός και αντικείμενο του «Επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας», είναι να προωθηθεί ο χωρικός σχεδιασμός και να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης και η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο θα καταγραφούν ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, η υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.

Με την δημιουργία δυναμικών κοινοχρήστων χώρων στην Αριδαία και στις Κοινότητες με σκοπό την ανάδειξή ζωντανών γειτονιών σε κάθε μια από αυτές, θα συντελεστεί χωροταξική αναδιοργάνωση όλων των Κοινοτήτων και οργανική ένταξη σε έναν ενιαία σχεδιασμένο χώρο όλων των επιμέρους περιοχών, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη στην περιοχή διακοινοτικών λειτουργιών καθώς και για την αρμονική συνύπαρξή τους με την τοπική κοινωνία.

Ο σχεδιασμός και η εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, σε εφαρμογή των διατάξεων της οικείας νομοθεσίας περί αναπλάσεων θα αποσκοπούν, όχι μόνο στη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος και στην προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων των προτεινόμενων προς ανάπλαση περιοχών σε κάθε Κοινότητα, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος και της φυσικής τοπογραφίας με σκοπό τη συνύπαρξη φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδιασμού.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας αποτελεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, γνώμονα για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου και φιλικού προς τον Δημότη.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *