Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Απάντηση στα ψεύδη του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υγείας περί δήθεν ενίσχυσης των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών


Απάντηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας στα ψεύδη του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υγείας περί δήθεν ενίσχυσης των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών


Το Υπουργείο Υγείας, παρά τη γενική κατακραυγή για το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, εμμένει στην επικίνδυνη για το λαό της περιοχής απόφαση του και καταφεύγει σε αλχημείες και ψέματα.

Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πριν την πανδημία στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας είχαμε 8 εντατικολόγους για 9 συνολικά κλίνες ΜΕΘ. Τώρα, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας, οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ θα γίνουν συνολικά 15 (12 ΜΕΘ + 3 ΜΑΦ), όμως θα λειτουργούν με 4 (!!!) μόνον εντατικολόγους. Για ποια λοιπόν θωράκιση του ΕΣΥ μιλούν;

Στην πραγματικότητα, συστήνονται, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, τέσσερις επιπλέον πρόχειρες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γιαννιτσών για να αντιμετωπιστούν όπως-όπως τα αδιέξοδα στα δημόσια νοσοκομεία που προκύπτουν από την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χωρίς δυστυχώς να φροντίσουν για την κάλυψη τους με τον αναγκαίο αριθμό εντατικολόγων και εξειδικευμένων στην εντατικολογία νοσηλευτών.

Ανακοινώνοντας την σύσταση ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Έδεσσας, το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί «να χρυσώσει το χάπι» της κατάργησης της ΜΕΘ, χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο για τη 24ωρη λειτουργία της ΜΑΦ εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Είναι προφανές ότι για μας τους υγειονομικούς και τα λαϊκά στρώματα είναι μονόδρομος ο αποφασιστικός διαρκής διεκδικητικός αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που διαχρονικά, τουλάχιστον κατά την τελευταία 10ετία, ρήμαξαν κυριολεκτικά τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού και όλης της Ελλάδας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, καλεί το λαό και τους φορείς της περιοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην πύλη του νοσοκομείου Έδεσσας, την Πέμπτη 21 Οκτώβρη στις 10 π.μ., για να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στον οδοστρωτήρα του «Νέου ΕΣΥ» που ετοιμάζουν, για να μην κλείσει η ΜΕΘ, για να διεκδικήσουμε την ενίσχυση και την ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής και των άλλων δίκαιων αιτημάτων μας. Καλούμε όλους σε κοινό αγώνα! Ξεσηκωμός τώρα!




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ



Αποστολίδης Χαράλαμπος

πλειοψ. μέλος ΔΣ ΕΝΙΠ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *