Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Υποδοχή μαθητών από την Ουκρανία σε σχολική μονάδα του Δήμου Αλμωπίας


Η Αλμωπία υποδέχτηκε Ουκρανούς μαθητές που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολέμου.

 

Στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Χρύσας - -Τσάκων - Ροδωνιάς, βρέθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτριος Γιάντσης και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πολυξένη Νάνου, καλωσορίζοντας 9 μαθητές, οι οποίοι κατέφθασαν από το Χάρκοβο και το Μικολάιβ. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ.Νικόλαος Αγγελίδης, καθώς και ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λυκοστόμου π. Παύλος μαζί με την σύζυγό του κ. Νεονίλα, ως διερμηνείς και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, κ. Ιωάννης Αβραμίδης.

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την Ουκρανία. Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργούνται τάξεις υποδοχής για τους μαθητές που δεν γνωρίζουν ελληνικά ή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας θεωρείται ότι χρήζουν επιπλέον βοήθειας.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *