Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας: Επιδοτήσεις δασεργατών


κ. Βουλευτές,


Κατόπιν συζητήσεων με τα μέλη μας που ανήκουν στον κλάδο των δασεργατών και τις απογοητεύσεις που μας εκφράσανε για την παραμέληση του κλάδου τους, σας αναφέρουμε τα δίκαια αιτήματα τους ευελπιστώντας στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση τους και την ανακούφιση του κλάδου τους.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να ζητήσουμε να αυξηθούν οι πιστώσεις στα δασαρχεία

για τους καθαρισμούς των δασών, για αντιπυρικές ζώνες, για αντιπλημμυρικά έργα, με απευθείας ανάθεση στους δασικούς συνεταιρισμούς.

Να δοθούν στους δασεργάτες καύσιμα με μειωμένο φόρο, να δοθούν επιδοτήσεις για αλυσοπρίονα, για ζώα φόρτου και σύρσης και για πλήρες ατομικό εξοπλισμό δασεργάτη.

Να δοθούν κονδύλια για πρόληψη ώστε να σώσουμε τον δασικό πλούτο της χώρας μας που είναι πηγή οξυγόνου για όλους μας καθώς και για την διαφύλαξη της άγριας πανίδας μας και για να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Είναι από τους πιο παραμελημένους κλάδους με εργασία κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τις ζωές τους να παίζονται καθημερινά κορόνα γράμματα λόγω επικινδυνότητας.

Από το 2006 έχουν να πάρουν οι μεμονωμένοι δασεργάτες όπως και οι δασικοί συνεταιρισμοί επιδοτήσεις.

Όσον αφορά τις ζωοτροφές παρά την μείωση του ΦΠΑ βρίσκονται στα ύψη, παράδειγμα το κριθάρι πήρε 11,05 λεπτά στο κιλό.

Οι αμοιβές εργασίας παραμένουν οι ίδιες και το κόστος εργασίας έχει πάει στα ύψη.

Ζητάμε τις ενέργειες σας και αναμένουμε την απάντηση σας.

  Για την Διοίκηση


                            Ο Πρόεδρος                                Ο Αν. Γ. Γραμματέας
                         Ν. Γκοτζαμάνης                                    Χ. Τόπκας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *