Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Στο πρόγραμμα #gopafree της Cigaret Cycle συμμετέχει ο Δήμος Αλμωπίας


Ο Δήμος Αλμωπίας επεκτείνει τις δράσεις του στους τομείς Καθαριότητας με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν 10 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης αποτσίγαρων. Οι κάδοι συλλογής αποτσίγαρων βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή των απορριμμάτων και η αποτροπή απόρριψης τους στο δημόσιο χώρο, με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου συλλογή των αποτσίγαρων από τους κάδους τα οποία στη συνέχεια προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Από την επεξεργασία τους προκύπτουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα που περιέχεται σε αυτά, οδηγούνται προς κομποστοποίηση και χρησιμοποιούνται στην ανθοκομία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σήμερα δράση με διανομή ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα εστίασης και δημότες για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων καθώς και ατομικά αναμνηστικά επαναχρησιμοποιούμενα τσιγαροδοχεία από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle.

Στη δράση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πολυξένη Νάνου, ο Συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle, κ. Γιώργος Σακελλαρίου, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας κ. Ιωάννα Δανδέλια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Σέλκος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Γιώργος Ιατρίδης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης δήλωσε: «Άλλη μία δράση υλοποιείται στο Δήμο Αλμωπίας. Έτσι μετά την ανακύκλωση στους μπλε κάδους, την ανακύκλωση συσκευασιών φυτοφαρμάκων, την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών προχωρούμε στην ανακύκλωση υπολειμμάτων του τσιγάρου. Πρόκειται για μία ακόμη δράση με σκοπό να προστατέψουμε το περιβάλλον σε συνεννόηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο και την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύ καλή συνεννόηση και την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι κάδοι για να πετιούνται τα αποτσίγαρα. Αυτό είναι και μια καλή αφορμή για να κόψουμε το τσιγάρο, αλλά για όσους συνεχίζουν να καπνίζουν υπάρχουν οι συγκεκριμένοι κάδοι για να μην ρυπαίνουμε και μολύνουμε τους κοινόχρηστους χώρους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και συνεργαστήκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί άλλη μία δράση για το Δήμο Αλμωπίας».

«Η ανακύκλωση των αποτσίγαρων είναι ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης και αποτελεί πλέον όχι μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά και μια συνήθεια που αποκτούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας. Είμαστε περήφανοι που το δίκτυο του προγράμματος #gopafree διευρύνεται συνεχώς στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα σε δήμους περιφερειακά των αστικών κέντρων, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση φορέων και κατοίκων αυτών των περιοχών. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειας των αποτσίγαρων στο περιβάλλον αλλά και τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον για την ανακύκλωση τους», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle Γιώργος Σακελλαρίου.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *