Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ανέγερση νέου διδακτηρίου 2ου Γυμνασίου Αριδαίας


Ένα χρόνιο ζήτημα στέγασης σχολικής στέγης, οδεύει προς επίλυση. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, παραχωρήθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Εσωτερικών στο Δήμο Αλμωπίας, η κυριότητα τμήματος του τεμαχίου 406 (Φυτώριο), έκτασης 13 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας έως σήμερα, στεγάζεται σε κτίριο το οποίο χρησιμοποιούταν στο παρελθόν για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού (Κόκκινη αποθήκη), το οποίο δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης.

Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, είναι να ωριμάσει φάκελο τον οποίο θα καταθέσει στην ΚΤΥΠ ΑΕ, για την εκπόνηση μελέτης και τη χρηματοδότηση με άμεσο στόχο την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου διδακτηρίου, δίνοντας έμφαση, στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοση του κτιρίου και την πλήρωση όλων των κριτηρίων προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας προχωράει, εκμεταλλευόμενη κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται και σχεδιάζει την υλοποίηση ουσιαστικών έργων, τα οποία θα εκσυγχρονίσουν τις σχολικές υποδομές της Αλμωπίας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *