Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Επίσκεψη εκπ/κών και μαθητριών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας στην πόλη Φερρόλ της Γαλικίας στην Ισπανία, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+




Μετά τις τρεις διεθνικές επισκέψεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας στα εταιρικά σχολεία, στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, στο νησί Τερσέιρα/ Αζόρες της Πορτογαλίας και στην πόλη Παρνού της Εσθονίας, το σχολείο συμμετείχε επίσης με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς του σχεδίου κ. Μαρία Σιόλου και κ. Σωτήριο Γκαλίπη και τις μαθήτριες, Ευαγγελία Χουλιάρα και Ιωάννα Κωτσοπούλου, στην 4η διεθνική συνάντηση ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus plus με τίτλο: “ Our cultures-our treasures”, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο CEIP Cruceiro de Canido, στην πόλη Φερρόλ της Ισπανίας, από τις 3 ως τις 7 Οκτώβρη 2022.

Στην συνάντηση αυτή πήραν επίσης μέρος και εκπ/κοί και μαθητές από τα εταιρικά σχολεία της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και της Εσθονίας, που συμμετέχουν στο σχέδιο.

Η διευθύντρια Concepcion Requejo Domínguez και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής, φρόντισαν ώστε όλοι οι φιλοξενούμενοι εταίροι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από την Ελλάδα, την Σλοβενία, την Πορτογαλία και την Εσθονία, να έρθουμε σε επαφή και γνωρίσουμε μέρος της κουλτούρας της πόλης Φερρόλ και της ευρύτερου ισπανικού γεωγραφικού διαμερίσματος της Γαλικίας και να έχουμε μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα στο σχολείο και την πόλη τους.

Η φιλοξενία ξεκίνησε με την θερμή υποδοχή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από την διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και του τοπικού παραδοσιακού συγκροτήματος Rondalla, που παρουσίασε μουσική και τραγούδια της πόλης Φερρόλ και του γεωγραφικού διαμερίσματος της Γαλικίας/Ισπανίας.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας συνάντησης οι επισκέπτες μαθητές και εκπ/κοί των εταιρικών σχολείων, επισκέφτηκαν τμήματα του ισπανικού σχολείου και γνώρισαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και στη συνέχεια έγιναν επισκέψεις στις γειτονιές της πόλης που είναι στολισμένη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες Meninas.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο αμυντικό κάστρο Σαν Φελίππε, στο στρατιωτικό ναυπηγείο και στο ναυτικό μουσείο της Φερρόλ.

Ακόμη, κατά την διάρκεια ημερήσιας εκδρομής στην πόλη Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον καθολικό καθεδρικό της ναό και στους γραφικούς δρόμους και τα πάρκα της πόλης.

Γενικά, η εμπειρία της εβδομάδας συνάντησης για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής της Γαλικίας που τους φιλοξένησε και αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του Σχεδίου.

Η επόμενη και τελική συνάντηση για το σχέδιο καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Έδεσσα και στο 4ο Δ.Σ.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *