Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων


Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων ,

στις 19-27 Νοεμβρίου 2022 με τίτλο:

‘’ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ’’

με την συμμετοχή των παρακάτω Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Δημοτικό Σχολείο Αψάλου


Νηπιαγωγείο Εξαπλατάνου


Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντίας


Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς


Δημοτικό Σχολείο Νότιας.

Οι συγκεκριμένες Σχολικές Μονάδες, θα πραγματοποιήσουν δράσεις, συλλέγοντας κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν δημιουργώντας, διάφορες κατασκευές, όπως στολίδια, περιτυλίγματα δώρων κ.α., διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών, την σημασία της επαναχρησιμοποίησης αυτών των ειδών, την ενημέρωση για την μη αλόγιστη χρήση τους και γενικότερα την υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς οικολογικής συνείδησης.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι η κατανάλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ευρώπη, έχει τον τέταρτο υψηλότερο αντίκτυπο για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, μετά από τα τρόφιμα, την στέγαση και την κινητικότητα.

Για αυτό λοιπόν, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και σε αυτό το είδος ανακύκλωσης, είτε επαναχρησιμοποιώντας τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με διάφορους τρόπους, είτε μεταφέροντας τα στους ειδικούς κάδους, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου Αλμωπίας και όχι στους κοινούς κάδους απορριμμάτων, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *