Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΓΕΛ Εξαπλατάνου: 3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ!


ΓΕΛ Εξαπλατάνου: 3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ!

Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι μαθήτριες του ΓΕΛ Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» που συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) που έλαβε χώρα το Σάββατο 1 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη. Στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση “kids save lives” – «Τα παιδιά σώζουν ζωές» (kidssavelives.gr) έλαβαν μέρος Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η Ελένη Γάτσου, η Κατερίνα Μουρατίδου και η Ιωάννα Παρούτογλου, μαθήτριες της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Εξαπλατάνου, διαγωνίστηκαν στις δεξιότητες ΚΑΡΠΑ, εκτελώντας θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις με τη χρήση αυτοδιατεινόμενου ασκού (αμπού) σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους και με εναλλαγή ρόλων. Οι μαθήτριες αγωνίστηκαν και πέρασαν σταδιακά από τους προκριματικούς, στη φάση των 16, έπειτα στους 8 και τέλος στους ημιτελικούς καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Σε μια πραγματική γιορτή της ζωής, της προσφοράς στο συνάνθρωπο και της πίστης στις δυνατότητες των παιδιών και των εφήβων όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες αγωνίστηκαν με ενθουσιασμό, πάθος και προσήλωση. Το μήνυμα ήταν αληθινά υπέροχο: τα παιδιά μπορούν να σώσουν μια ζωή, αρκεί να τα εμπιστευτούμε, να τα εκπαιδεύσουμε και να τα στηρίξουμε. Όλοι ήταν νικητές, όχι μόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που παραβρέθηκαν, αλλά η ίδια η ζωή.

Βέβαια, ο δρόμος προς τη συμμετοχή και την καλή επίδοση στο διαγωνισμό ήταν μακρύς. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Εξαπλατάνου επιμορφώθηκαν στην ΚΑΡΠΑ κατά το τρέχον σχολικό έτος πρώτα διαδικτυακά κι έπειτα δια ζώσης και έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής. Στη συνέχεια, η ομάδα των κοριτσιών προπονήθηκε στο σχολείο κι έλαβε μέρος στο διαγωνισμό. Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Εξαπλατάνου εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του στην ανθρωπιστική οργάνωση kids save lives και ειδικότερα στους εθελοντές εκπαιδευτές Μυρσίνη Φιλιανάκη και Αλέξανδρο Καρατζά που αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους εκπαίδευσαν εθελοντικά αλλά με επαγγελματισμό όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και προπόνησαν την ομάδα. Και φυσικά, συγχαίρει τις μαθήτριες για τη συμμετοχή και τη θέση που κατέκτησαν.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *