Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Έδεσσας


Με την μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Έδεσσας ξεκινάνε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Νομαρχίας οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Έδεσσας.

Στην συναυλία αυτή, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Έδεσσας έχει την χαρά και την τιμή να συμπράξει με την εκπληκτική Φιλαρμονική Δήμου Ελασσόνας, υπό την μπαγκέτα του καταξιωμένου Μαέστρου, συνθέτη, ενορχηστρωτή, κυρίου Δημήτρη Τσιαβέ. Σας έχουμε ετοιμάσει ένα απαιτητικό και ποικίλο ρεπερτόριο, που θα καλύψει όλα τα γούστα. Σας υποσχόμαστε πως η Χριστουγεννιάτικη περίοδος, θα ξεκινήσει για όλους μας με μαγικό τρόπο.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ώρα 19:00 στην αίθουσα της Νομαρχίας για μία καταπληκτική μουσική βραδιά.


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, ιδρύθηκε το 1963 από τον τότε κοινοτάρχη Ελασσόνας Δημήτριο Ζούλφο, με πρώτο Αρχιμουσικό τον Γεώργιο Βασιλείου. Αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής διετέλεσαν οι: Ιωάννης Τσανακάς (1965-1980), Λάζαρος Λέκκας (1980-1983), Νίκος Μαρκάλας (1983-1986), Χρήστος Μπαλανίκας (1986-1990), Δημήτρης Τσιαβές (1990-1992), Αναστάσιος Πούλιος (1992-1999). Από το 1999 μέχρι σήμερα, τη διεύθυνση έχει ο Αρχιμουσικός κύριος Δημήτριος Τσιαβές.

Η φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας εκτός από τη συνεχή παρουσία της σε όλες τις κοινωνικοθρησκευτικές και επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, με συμμετοχές σε φεστιβάλ του εξωτερικού (Πολωνία 2002 και 2005, Ουγγαρία 2019) και της Ελλάδας (Αθήνα 2000, Θεσσαλονίκη 2002-2005, Λάρισα 2000 και 2019, Πτολεμαίδα 2002, Σέρρες 2016, Κω 2018 κ.α).

Σημαντικές είναι επίσης οι συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως την Κλειώ Δενάρδου 2005 και 2010, Πασχάλη Αρβανιτίδη 2007, Μανώλη Μητσιά 2009, Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χριστίνα Γκόλια 2012, Βασίλη Λέκκα 2017, Μανώλη Χατζημανώλη 2012, 2014, 2015, 2016, 2022, Νίνα Λοτσάρη 2023, με τον τρομπετίστα Γεράσιμο Ιωαννίδη, με τους καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής Βάγια Κωφού, Χρήστο Αμβράζη, Ειρήνη Κώνστα 2008, 2011 και 2018, καθώς και με τον παγκοσμίου φήμης τρομπετίστα Vince di Martino. Μεγάλη τιμή για τη φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας ήταν η παρουσία του Γιώργου Κατσαρού το 2014, του Μίμη Πλέσσα το 2015 και του Γιώργου Χατζηνάσιου το 2019, στα αντίστοιχα αφιερώματα της φιλαρμονικής στο έργο των κορυφαίων συνθετών.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Jingle bell rock - Bobby Helms, Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


To Εμβατήριο των Χριστουγέννων - Ενορχήστρωαη Σπύρος Προσωπάρης


What a wonderful world - Luis Armstrong, Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


Gummi Mambo - Louis Guglielmi, Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


Crocodile Rock - Elton John, Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


Spanish Eyes - Bert Kaempfert, Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


Επιλογές Μάνου Χατζηδάκι - Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


Επιλογές Μίκη Θεοδωράκη - Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές


Επιλογές Σταύρου Ξαρχάκου - Ενορχήστρωση Δημήτριος Τσιαβές

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Έδεσσας





H Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Έδεσσας ιδρύθηκε το 1908 από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Εδέσσης και ανασυστάθηκε τον Μάιο του 2016, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.

Η παρθενική της εμφάνιση πραγματοποιήθηκε -με υπερπροσπάθεια των μουσικών της εντός 5 μόνο μηνών- στις 18/10/2016 παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τον Πρόεδρο και τους πολίτες.

Έκτοτε αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, καθώς έχει να επιδείξει σημαντικό έργο κάνοντας συναυλίες σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, λιτανείες σε θρησκευτικές τελετές και παρελάσεις σε εθνικές εορτές.

Η ορχήστρα αποτελείται από 42 μέλη σε πλήρη σύνθεση, καλύπτοντας ευρύ ρεπερτόριο που περιέχει και ενορχηστρώσεις ειδικά γραμμένες γι’ αυτή. Πέραν των εμφανίσεων της εντός και εκτός της πόλης, βασικός της στόχος είναι να φέρει μικρούς και μεγάλους κοντά στη μουσική προσφέροντας δωρεάν μουσική παιδεία, να διαδώσει τη μουσική του τόπου εμπλουτίζοντας τη συγχρόνως με νέες συνθέσεις και κυρίως, να αφήσει μουσική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Έδεσσας δημιούργησε και διευθύνει ο Αρχιμουσικός κύριος Λάκης Σαμαράς.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Christmas Swing - Dizzy Stratford


Santa Claus is coming to town - John Frederick Coots, Haven Gillespi


Lena's mood - Ερημιά, Η μπαλάντα του Ούρι - Μάνος Χατζηδάκις, Ενορχήστρωση Λάκης Σαμαράς


1492 The Conquest of Paradise - Βαγγέλης Παπαθανασίου, Επεξεργασία Λάκης Σαμαράς


Ederlezi - Τσιγγάνικο παραδοσιακό -Ενορχήστρωση Λάκης Σαμαράς


The spirit of Christmas - Jacob de Haan


Puttin on The Ritz - Irving Berlin, Ενορχήστρωση Jerry Nowak


Let's Get Loud - Kike Santander, Ενορχήστρωση Victor Lopez


Ani's mood - Απάνω στην τριανταφυλλιά, Ράικο, Συρτός της Έδεσσας - Ενορχήστρωση Λάκης Σαμαράς


Game of Thrones - Ενορχήστρωση Frank Bernaerts




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *