Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Δήλωση προέδρου Εργατικού Κέντρου Νικόλαου Γκοτζαμάνη για τα Κέντρα Υγείας


Την ετήσια απογραφική έρευνα των Κέντρων Υγείας για το 2023 έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πέρυσι ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Υγείας παρουσίασε μείωση κατά 3,6% σε σχέση με το 2022 (3.388 γιατροί το 2023 έναντι 3.513 το 2022), με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση να παρατηρείται στην Κεντρική Μακεδονία (7,7% και σε πραγματικούς αριθμούς 41 γιατροί λιγότεροι).

Με περισσότερα ιατρικά μηχανήματα, αλλά λιγότερο προσωπικό σε σχέση με το 2022, λειτούργησαν πέρυσι τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Κ.Υ Έδεσσας που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά τις εξής ειδικότητες ιατρών: Γενικής Ιατρικής, Χειρούργο, Ψυχίατρο, Γυναικολόγο, Καρδιολόγο, Νευρολόγο, Ορθοπεδικό, Οφθαλμίατρο και Ακτινολόγο.

Το ΕΣΥ λοιπόν έπαψε να είναι ελκυστικό για τους γιατρούς, λόγω των χαμηλών αμοιβών και των συνθηκών εργασίας.

Συχνά ακούμε από τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας ότι θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας και ο προσωπικός γιατρός, ώστε να μειωθούν οι ουρές της ντροπής που σχηματίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία.

Φανταστείτε την άποψη που θα σχηματίζουν και την διαφήμιση που θα μας κάνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας αν χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Από υποσχέσεις χορτάσαμε! Εδώ και τώρα! Άμεσα! πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία για να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία που δεχόμαστε και να μην θρηνήσουμε άλλες αδικοχαμένες ζωές που πιθανόν θα ζούσαν αν η υγειονομική περίθαλψη ήταν όπως θα έπρεπε να είναι σε κάθε προηγμένη χώρα αυτού του κόσμου.


Νικόλαος Γκοτζαμάνης

Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Έδεσσας και Αλμωπίας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *