Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στη βράβευση του ηλεκτρονικού περιοδικού του σχολείου Γυμνασίου Προμάχων στο 2ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας

Γίνεται γνωστό ότι το ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου ΠρομάχωνΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net κέρδισε το βραβείο της καλύτερης σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας που συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 300 €, στα πλαίσια του 2ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 
 
 
Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 39 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014 στην Αποθήκη Γ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κα Έλλη Χρυσίδου, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας κα Αντωνία Πολυξενίδου και 800 περίπου μαθητές-μέλη των συντακτικών ομάδων των εφημερίδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net το βραβείο παρέλαβε ο εκπαιδευτικός κ. Πούτης Ιωάννης από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχο κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ενώ το χρηματικό έπαθλο των 300 € επιδόθηκε στον διευθυντή του Γυμνασίου Προμάχων κ. Ευστάθιο Πασόη.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net (http://schoolpress.sch.gr/promaxoischoolnet) δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 στα πλαίσια υλοποίησης του Πολιτιστικού Προγράμματος "Δημοσιογράφοι... από τα θρανία" ενώ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το περιοδικό εντάχθηκε σε αντίστοιχο πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας. Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί τρία τεύχη του περιοδικού με σημαντικό αριθμό άρθρων (114), που αφορούν τόσο δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου όσο και θέματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Για τη δημιουργία του περιοδικού αξιοποιήθηκαν πλήρως τα εργαλεία που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ειδικότερα η υπηρεσία Schoolpress.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net αποτελείται από 52 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Προμάχων και συντονίζεται από τους φιλολόγους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πούτη Ιωάννη, Μαζγαλτζίδου Ελένη, Παναγιωτίδου Αθανασία και την καθηγήτρια Φυσικής κα Σαμαντά Ευαγγελία. Το ηλεκτρονικό περιοδικό παρουσιάστηκε σε ημερίδα καλών διδακτικών πρακτικών των φιλολογικών μαθημάτων (Μάιος 2014) καθώς και στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα (Οκτώβριος 2014), που οργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πέλλας κα Αντωνία Παπαδάκη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Προμάχων συγχαίρει δημόσια τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της συντακτικής ομάδας του περιοδικού για τη σημαντική διάκριση που απέσπασαν και η οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Γυμνάσιο Προμάχων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας και της Πέλλας γενικότερα.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το έργο που γίνεται στα μικρά περιφερειακά σχολεία και συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *