Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ευκολότερη η προαγωγή των μαθητών στο Λύκειο

Με δελτίο τύπου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ενημερώσει για τα άμεσα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει και τα οποία συμφωνούν με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Θυμίζουμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες κινούνται στους ακόλουθους άξονες:

  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Τα θέματα στις προαγωγικές εξετάσεις θα τα θέτουν οι διδάσκοντες
  • Δυνατότητα επιλογής σχολών από περισσότερα του ενός πεδία
  • Δε θα υπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δηλαδή καταργείται ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης

Εκτός από τα παραπάνω θα διευκρινιστεί, όπως ενημερωθήκαμε και ο τρόπος προαγωγής και απόλυσης για το Λύκειο ο οποίος αναμένεται να είναι αντίστοιχος του προηγούμενου καθεστώτος με αποτέλεσμα να χαλαρώσουν οι προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης των μαθητών που τέθηκαν με το "Νέο Λύκειο". Προτού εφαρμοστεί ο νόμος 4186/2013 για την προαγωγή των μαθητών απαιτούνταν γενικός μέσος όρος τουλάχιστον 9,5.

Θυμίζουμε ότι η Τράπεζα Θεμάτων όπως και οι αυστηρές προϋποθέσεις στην προαγωγή των μαθητών είχαν ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών να παραπεμφθεί στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *