Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

RFID Chips σε εργαζόμενους στη Σουηδία

Ένα biohacking group στη Σουηδία, τοποθέτησε RFID τσιπάκια κάτω από το δέρμα των εργαζομένων στα γραφεία του, αντί να τους δώσει τις κλασσικές ID cards. Χρησιμοποιούνται για να ανοίγουν πόρτες, ή ακόμα και για να χρησιμοποιήσουν οι υπάλληλοι το φωτοτυπικό. Πάνω από 400 υπάλληλοι συμμετέχουν σε αυτό το πείραμα στο Epicenter high-tech συγκρότημα γραφείων στη Σουηδία και σύμφωνα με τον Independent και τον Hannes Sjoblad, επικεφαλή του προγράμματος, σκοπός τους είναι “να καταλάβουμε αυτή την τεχνολογία πριν έρθουν οι μεγάλες πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις και μας πουν πως όλοι πρέπει να έχουν chips – chip για την εφορία, για τη Google ή το Facebook”.

Η διαδικασία είναι απλή, ένα τσίμπημα από μια βελόνα και το chip τοποθετήθηκε. Σύντομα οι υπάλληλοι θα μπορούν να αγοράζουν με αυτό τρόφιμα από το κυλικείο και να το χρησιμοποιούν αντί για κωδικό στους υπολογιστές τους. Μπορούν επίσης να προγραμματιστούν και να αποθηκεύουν πληροφορίες, όπως μια επαγγελματική κάρτα και να επικοινωνούν με smartphones.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *