Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αίγυπτος: 28 νεκροί σε συγκρούσεις στο Κάιρο



Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στην Αίγυπτο, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και δυνάμεις επιβολής του νόμου, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

28 νεκροί και 94 τραυματίες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος μετά την εβδομάδα της αιματηρής καταστολής που είχε αρχίσει την 14η Αυγούστου, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν διαλύσει δύο καταυλισμούς τους οποίους είχαν στήσει οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε δύο πλατείες του Καΐρου. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τότε.

Ο στρατός είχε αναπτύξει πολλά άρματα μάχης στο Κάιρο, καθώς οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι και οι αντίπαλοί του είχαν καλέσει σε αντίπαλες διαδηλώσεις σήμερα, στην 40ή επέτειο του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1973.

Σύμφωνα με τον Χάλεντ αλ Χάτιμπ, αξιωματούχο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείο Υγείας, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο, ένας στην Μπένι Σουάιφ και ένας στην Ντέλγκα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο Χάτιμπ δεν διευκρίνισε ποιοι ήσαν αυτοί που έχασαν τη ζωή τους και υπό ποιες συνθήκες. Κατά τον ίδιο, οι τραυματίες είναι 94.
Ο στρατός, η κυβέρνηση, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και ένα μέρος του πληθυσμού χαρακτηρίζουν πλέον τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τους υποστηρικτές του Μόρσι «τρομοκράτες».


Πηγή: enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *