Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δίκαιη επικράτηση - Άρθρο του Geo E.

"ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΤΕΙΤΕ.." ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας εχθές Κυριακή στον αγώνα με τον Παναθηναικό...Μπορεί να περάσαν 14 χρόνια από το θάνατο των οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά κανείς δεν τους έχει ξεχάσει και ούτε πρόκειται. Ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα στο γήπεδο αφού εκ πρώτης όψης δεν υπήρχαν περιμετρικά πανό των συνδέσμων του ΠΑΟΚ παρά μόνο τα ονόματα των αδικοχαμένων φιλάθλων. Άκρως συγκινητικές στιγμές αυτές πριν από την έναρξη του αγώνα όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν μπροστά στην Θύρα 4, εκεί που βρίσκεται το πανό του ΣΦ ΠΑΟΚ Κορδελιού, για να καταθέσουν στεφάνι στην μνήμη των 6 παιδιών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.Όλο το γήπεδο όρθιο χειροκροτεί μέσα στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Στον αγώνα τώρα.Ο ΠΑΟΚ πήρε μία τεράστιας σημασίας νίκη με ανατροπή του σκορ,"έσκασε" όμως τους 26 χιλιάδες φίλους του που σχεδόν γέμισαν την Τούμπα πραγματοποιώντας ρεκόρ εισιτηρίων για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα.Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες κατα την διάρκεια του αγώνα,ίσως το σκορ θα μπορούσε να είναι 3-1 και 4-1 αλλά θα μπορούσε να είναι και 2-2.Η ομάδα δεν μπήκε καλά στον αγώνα,μπήκε νωχελικά κάτι που το συνηθίζει στα τελευταία ματς.Μετά το δεκάλπετο άρχισε δειλά να ανεβάζει την απόδοσή της και να πατάει την περιοχή του Παναθηναικού.Κάπου στο 20ο λεπτό του αγώνα ο αμαρκάριστος Μπεργκ δεν συγχωρεί και κάνει το 0-1 μετά από σεντρα του Ζέκα παγώνοντας το στάδιο. Ο ΠΑΟΚ η αλήθεια είναι πως δεν πτοήθηκε από το γκολ κάτι που είναι πολύ θετικό και συνέχισε να ανεβάζει ρυθμούς.Κοντά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ "φωνάζει" για χέρι του Ρισβάνη εντός της περιοχής μετά απο σέντρα του Νίνη και κεφαλία του Βιτορ,και όχι άδικα από'τι δείχνουν τα replay.Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρισβάνης υποκύπτει σε δεύτερο συνεχόμενο λάθος και μαρκάρει άγαρμπα τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή όπου ο διεθνής έλληνας επιθετικός "παίρνει" το πέναλτυ.Εκτελεί ο Στοχ ένα εξαιρετικό αλλά ρισκαδόρικο πέναλτυ και το ματς ξαναρχίζει απο την αρχή.Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για να φέρει τούμπα το ματς πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια και έκανε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Αθανασίαδη και Σάλπι μετα από εξαιρετικές πάσες απο τον Νίνη όπου δεν καρποφόρησαν.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο,στην 1η φάση,ο Αθανασιάδης με εκπληκτική κεφαλιά από σέντρα του αιθαλή μπαρμπάΛίνο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και το γήπεδο παίρνει φωτιά. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε μ'ένα πολύ έντονο τέταρτο κάνοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με Στοχ,Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη όπου θα μπορούσε να ανεβάσει το το δείκτη του σκορ αλλά δεν τα κατάφερε.Κάπου εκεί χρείαστηκε η τρέλα του Ισπανού τερματοφύλακα Χακόμπο ο οποίος ανεβάζει την απόδοση του κατοκόρυφα από αγώνα σε αγώνα για να βγάλει σε τετ α τετ το σουτ του Μπεργκ.Μαντεύει τις γωνίες ο Ισπανός...Η ομάδα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με Στοχ και Σαλπιγγίδη να μην μπορούν να κλειδώσουν τον αγώνα και να "καλμάρουν" τον αγχωμένο και τσιτωμένο λαό του που έδινε τα πάντα για την νική της ομάδας.Και εκεί που ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες την μία πίσω από την άλλη ο Θάνος βλέπει χέρι του Κίτσιου εντός περιοχής και δείχνει την άσπρη βούλα.Ο Θεός είναι ΠΑΟΚ,ο Χακόμπο πέφτει σωστά,ο Μπεργκ αστοχεί,το σκορ παραμένει 2-1!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του ματς όπου ο ΠΑΟΚ πήρε μία πανάξια νίκη έχοντας κορυφαίους στο γήπεδο τους Νίνη,Σαλπιγγίδη,Χακόμπο,Κίτσιου και Αθανασίαδη.Καλύτερος από τα τελευταία ματς ο Στοχ ο οποίος ευχόμαστε να ανέβει κι'άλλο.Απών για ένα ματς ακόμη ο Λάζαρ(πέρα από μερικές στιγμές),σε ρηχά νερά ο Τζιόλης,στο κέντρο υπάρχει πρόβλημα,οι παίκτες κάνουν πολλά λάθη τα οποία μπορεί να μην τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο παναθηναικός αλλά μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος αντίπαλος..Σταθεροί οι Κατσουράνης και Βίτορ.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη μ'έναν καλό παναθηναικό στην Τούμπα,παίζοντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.Η ομάδα είναι νέα,αποκτά μέταλλο,παίρνει τα ματς χωρίς να παίζει το 100% της, οι παίκτες βαρόμετρα ανεβαίνουν,υπάρχει το απαιτούμενο βάθος εκτός από έναν παίκτη στο κέντρο και έναν στην άμυνα κατά την άποψη μου,έχει προπονητή με Π κεφαλαίο,η Τούμπα θα γίνει φρούριο!Ακολουθεί διακοπή για 2 εβδομάδες λόγω Εθνικών, η ομάδα θα πάρει ανάσες,κάτι που το έχει ανάγκη διότι δεν έχει συνηθισει να παίζει Πέμπτη-Κυριακή και αναμένουμε καλή επιστροφή με νίκη στο δύσκολο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τουμπας.

Υ.Γ * Δεν συμφωνώ με την δήλωση του Κλάους ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα παιχνίδια με τον ολυμπιακό.Ο ολυμπιακός μπορέι να πιστέυει πως όλα τα ματς εκτός από αυτά με τον ΠΑΟΚ θα τα μετουσιόσει σε νίκες και αυτό αποδεικνύεται από το ότι όλες οι ομάδες με αντίπαλο τον ολυμπιακό πριν πατήσουν το χορτάρι χάνουν 3-0.Αυτο δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ ** Προς τον κύριο Αναστασίου που τον εκτίμησα πολύ που πήγε να χτυπήσει το ματς και δεν το φοβήθηκε: Το Fair Play πρέπει να γίνει μέρος της νεανικής ομάδος που πάει να κτιστεί.
 
Geo E.  www.ialmopia.gr
 
 

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *