Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συμμαχικά και ελληνικά πλοία «Αβέρωφ», «Κιλκίς» καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη (Σαν σήμερα 31/10) - Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

1918: Συμμαχικά και ελληνικά πλοία («Αβέρωφ», «Κιλκίς» ) καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα, τμήμα Κρητών χωροφυλάκων εγκαθίσταται στο Φανάρι ως φρουρά του Πατριαρχείου.

1930: Βενιζέλος και Ατατούρκ υπογράφουν στην Άγκυρα συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1974: Ο Μοχάμεντ Άλι νικά με νοκ-άουτ τον Τζορτζ Φόρμαν στην Κινσινάτα του Ζαΐρ και επανακτά τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 31/10
 
1961 Ο Ιρλανδός ντράμερ Larry Mullen Jr. (Lawrence Joseph Mullen, Jr.) γεννήθηκε στο Artane του Δουβλίνου της Ιρλανδίας. Το 1976 μετά από αγγελία που έβαλε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου Mount Temple Comprehensive School, "drummer seeks musicians to form band", δημιουργήθηκαν οι U2. Μαζί με το γκρουπ έχει κερδίσει εικοσιδύο βραβεία Grammy, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2005 και έχει πουλήσει πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια άλμπουμ.
 
1963 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Johnny Marr (John Martin Maher) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στο alternative rock συγκρότημα The Smiths. Μετά από την διάλυση της μπάντας συμμετείχε σε συγκροτήματα όπως The Pretenders, The The, Electronic, The Cribs κ.α.
 
1966 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, ράπερ και παραγωγός Adam Horovitz, γνωστός και ως King Ad-Rock γεννήθηκε στο Σάουθ Όραντζ του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hip-hop/rap-rock συγκρότημα Beastie Boys.
 
Αθλητισμός 31/10
 
1999 Ο επιθετικός της Σέλτικ Μαρκ Βιντούκα (Mark Viduka) σημειώνει ένα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ της Σκωτίας και ο Ιαν Ράιτ (Ian Wright) συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει σε ντεμπούτο στη νίκη της Σέλτικ επί της Κίλμαρνοκ  με 5-1
2003 Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Αθήνα ΄90 πετυχαίνει την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση στα πλαίσια του 8ου ομίλου του UEFA Futsal Cup, κερδίζοντας τη Γκρακάνιτσα από τη Βοσνία με 7-3 (4-1). Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Λίτος (2), Μιχάλης (2), Τσάτσας, Μπισμπίκης, Μπούσμπουρας. Η Αθήνα΄90 θα τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου της και θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.

«Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό» είναι το πνεύμα που διέπει την Ημέρα.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/blogs.sch

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *