Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δείτε: Γυναίκες του κόσμου που φωτογραφίζονται στα δωμάτιά τους

Με τον τίτλο «Mirrors and Windows» (σ.σ. «Καθρέφτες & παράθυρα») δύο φωτογράφοι, οι Gabriele Galimberti και Edoardo Delille, παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό project που αφορά σε γυναίκες, και πιο συγκεκριμένα σε υπνοδωμάτια γυναικών από όλον τον κόσμο. Οι δημιουργοί ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του πλανήτη -μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα- και ζήτησαν από διάφορες γυναίκες να ανοίξουν την πόρτα στον πιο προσωπικό τους χώρο και να παρουσιάσουν το δωμάτιό τους. «Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να καταδείξουμε τις διαφορές των πολιτισμών, της κουλτούρας αλλά και της αισθητικής των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.







Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Και το υπνοδωμάτιο είναι η ιδανική περίπτωση, αφού αποτελεί τον πλέον προσωπικό χώρο για κάποιον. Γυναίκες μεταξύ 18 και 30 ετών ποζάρουν στο φακό και εντυπωσιάζουν», λένε οι φωτογράφοι. Οι διαφορές είναι μεγάλες και εντυπωσιακές, αφού άλλα δωμάτια είναι πολυτελή, άλλα φτωχικά, άλλα λιτά, άλλα υπερφορτωμένα… «Οι γυναίκες μάς άνοιξαν την πόρτα ενός χώρου όπου αποτελεί τρόπον τινά το άβατό στους, αφού εκεί σκέφτονται, διαβάζουν, κλαίνε, ονειρεύονται, μονολογούν, ντύνονται, γελούν, εργάζονται, παίζουν, μοιράζονται τα μυστικά τους. Τώρα φωτογραφίζονται κιόλας για μας», συμπληρώνουν οι Gabriele Galimberti και Edoardo Delille. Και η Ελλάδα βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, αφού μια κοπέλα φωτογραφήθηκε στην Αθήνα…

Κολωνία, Γερμανία



Edea, Καμερούν



Kayman Islands



Καρθαγένη, Κολομβία



Κάιρο, Αίγυπτος



Αθήνα, Ελλάδα



Maniche, Ταϊτή



Άμστερνταμ, Ολλανδία



Mumbai, Ινδία



Vareze, Ιταλία



Λος Άντζελες, ΗΠΑ



Λονδίνο, Βρετανία



Veracruz, Μεξικό



Παρίσι, Γαλλία



Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία



Vevey, Ελβετία



Τορόντο, Καναδάς

 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *