Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Υπογράφτηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ (Σαν σήμερα 27/11)

1919υπογράφτηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ της Βουλγαρίας και των νικητριών δυνάμεων του Α' Παγκοσμίου πολέμου, κατά την οποία παραχωρήθηκαν περιοχές στην Ελλάδα (Δυτική Θράκη) και τη Γιουγκοσλαβία. Με την ειδική συνθήκη περί εθελουσίας αμοιβαίας μετανάστευσης που υπέγραψε η Βουλγαρία με την Ελλάδα, ακολούθησε εθελουσία ανταλλαγή πληθυσμών.

1983στην Ουρουγουάη, ογκώδες συλλαλητήριο από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας ζητούσε το τελος της δικτατορίας και την επιστροφή στη Δημοκρατία.

1996στη Γαλλία, αποκλεισμένες εξακολουθούσαν να παραμένουν οι εθνικές οδοί από τους οδηγούς φορτηγών, που συνέχιζαν για δέκατη ημέρα την απεργία τους, καθώς τα αιτήματά τους για την αύξηση των αποδοχών τους δεν είχαν ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση Ζιπέ.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 27/11
 
1942        Γεννήθηκε στο Seattle της Washington, ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, ο Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας Funk, Jazz και World στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την Blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Hard Rock και Heavy Metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα καθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως τα "All Along the Watchtower" (Νο5), "Little Wing" (Νο18), "Purple Haze" (Νο70), κ.α.

1962        Ο Αμερικανός ντράμερ Mike Bordin (Michael Andrew Bordin) γεννήθηκε στο San Francisco της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Alternative Metal συγκρότημα Faith No More.


Αθλητισμός 27/11

 
1903 Ο Wilhelm Hauschild γράφει ένα γράμμα, υπογεγγραμένο από 107 εργαζόμενους, προς τον εργοδότη του, την φαρμακοβιομηχανία Friedrich Bayer and Co, ζητώντας την υποστήριξη της εταιρείας στην δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου. Η εταιρεία θα δώσει την συγκατάθεσή της και την 1η Ιουλίου 1904 θα ιδρυθεί η Turn- und Spielverein Bayer 04 Leverkusen. Στις 31 Μαίου 1907 θα δημιουργηθεί ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τμήμα
1920 Γεννιέται ο Ολλανδός ενδιάμεσος κέντρου Αμπε Λένστρα (Abe Lenstra). Ήταν το πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό είδωλο της χώρας. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Χέρενφεν το 1930 και το 1955 πήγε στην Ενσχέντρε που αργότερα ονομάστηκε Τβέντε για να κλείσει την καριέρα του το 1962. Αγωνίστηκε 47 φορές στην εθνική ομάδα (περίοδος 1940-59) και σημείωσε 33γκολ. Αργότερα έγινε δημοσιογράφος. Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 1984 στη πόλη που γεννήθηκε και αγάπησε, το Χέρενφεν. Αυτός είναι και ο λόγος που το στάδιο της ομάδας πήρε το όνομά του. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε εξ αιτίας μιας εγκεφαλικής αιμμοραγίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *