Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στην Αναγεννηση Δωροθεας!

Η Αναγεννηση Δωροθεας ειναι μια ποδοσφαιρικη ομαδα του Νομου Πελλας η οποια ιδρυθηκε το 1983 και εχει ζωη 30 χρονια (επισημα), (υπηρχε ομαδα και απο την δεκαετια του 60)...


...Τα ιδρυτικα στελεχη ητανε οι ιδιοι οι παικτες (Ομουρλης Γιαννης, Μπουλγουρης Χρηστος και Μιντσης Γιωργος) με τοτε προεδρο κοινοτητας τον Κωτσου Αναστασιο και Υπευθυνο ποδοσφαιρικου τμηματος τον Δουλη Νικο.

Η 1η διοικηση της Αναγεννησης αποτελουτανε απο τους κ.κ Γεωργιντσης Παντελης, Σαραντογλου Τακης , Ουρδας Βασιλης και Σπασοπουλος Νικος

Το γηπεδο της κατασκευασθηκε τον Οκτωβριο του 1982 (ο χωρος παραχωρηθηκε απο την Νομαρχια) εχει διαστασεις (105 επι 65) και βρισκεται λιγο εξω απο το χωριο. Το 2009 ονομαστηκε ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ στη μνημη του ποδοσφαιριστη της που επαιξε πολλα χρονια στην Αναγεννηση και ο οποιος εφυγε νωρις απο τη ζωη.

Η 1η ομαδα της Αναγεννηση Δωροθεας (1983)

Ηλιαδης Βασιλης, Μιντσης Γιωργος, Ομουρλης Γιαννης, Μπουλγουρης Χρηστος, Δουμος Περικλης, Μπερμπερης Βαγγελης, Νατσος Αθανασιος, Καραγιαννης Νικος, Γκιωσης Τακης, Γκιωσης Βασιλης, Παλαμιδας Κωστας, Παλαμιδας Αθανασιος, Μηνου Δημητριος, Ζαφειριου Γιωργος, Γιαταγατζιδης Νικος, Δαγκας Ανδροκλης, Βουλγαριδης Αλεκος, Τσιμπουκτσης Γιωργος, Σταυρου Λευτερης, Σιμου Ευθυμης, Λουκας Τακης, Τσαλικης Νικος, Σκαρπαρης Χρηστος, Ουρδας Τρυφων, Τασιος Θωμας, Παρτσανακης Κωστας , Σαμαντης Κωστας.


Ολα αυτα τα 30 χρονια η Αναγεννηση Δωροθεας ειχε στο συνολο της 6 προεδρους καποιοι απο τους οποιους ειχανε και παρατσουκλια!!! μεγαλων επωνυμων προεδρων

1ος προεδρος (1983) Γεωργιντσης Παντελης (Βαρδινογιαννης)
2ος Φιλιανακης Φιλιππος (Κοσκωτας)
3ος Ριζακης Μιχαλης (Σαλιαρελης)
4ος Τσαβδαρης Βαγγελης
5ος Βασιλειαδης Δημητρης (Αμπραμοβιτς)
6ος Ηλιαδης Κωστας (τωρινος προεδρος)

Προπονητες που περασανε απο την ομαδα (κατα χρονολογικη σειρα) Δουλης Νικος (ο 1ος προπονητης της ομαδας το 1983), Σαπουντζης Ανδρεας, Δουμος Περικλης, Κουκας Κωστας, Σλατιντσης Γιαννης, Σελκος Γιωργος (2009-2010) , Σαμαντης Κωστας (2010-2011) , Πετρος Καραγιαννιδης (2011-2013) , Γιάννης Σλατίντσης(2013-2014)

Η Αναγεννηση Δωροθεας εχει δωσει κατα καιρους παικτες σε ομαδες μεγαλης κατηγοριας οι οποιοι κανανε καριερα στις εθνικες κατηγοριες, Σαπουντζης Ανδρεας (επιτελικο χαφ), Βουλγαριδης Αλεκος (επιθετικος), Φιλιανακης Αντωνης (τερματοφυλακας) και Τριγκακης Λακης (αμυντικο χαφ) , Γκιωσης Θανασης(αμυντικο χαφ)

Τα γραφεια της ομαδας φτιαχτηκαν το 2006 απο τους Πορτοκαλη Γιωργο , Πετρο Νουση , Μαρκο Τοκο , Γιαννη, Ναση και Δημητρη Σαμαρα και στις 4-2-2010 ανακαινιστηκαν απο τους (Σαμαρα Γιαννη και Θαναση, Παρτσανακη Μανο, Ζουνιδη Σακη, Πρεντη Νικο και Γκιωση Θαναση) και βρισκονται σε κενρικο σημειο του χωριου.

Εκει υπαρχουν φωτογραφικο υλικο, ολα τα δελτια των παλαιμαχων ποδοσφαιριστων, τα κυπελλα ηθους και ανοδου που κατεκτησε η ομαδα και διαφορα ειδη για την ψυχαγωγια του ποδοσφαιρικου τμηματος.




Η Αναγεννηση ανεβηκε (2011-2012) για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Α΄ κατηγορία (Η πρώτη άνοδο πανηγυρίστηκε το 2006) Η γενικη πορεια της ομαδας ειναι σε Β και Γ ερασιτεχνικες κατηγοριες.

Η Αναγεννηση Δωροθεας εχει δημιουργησει ενα group στο facebook (δημιουργος Μασλαρης Κωστας) το οποιο εχει γινει τον Δεκεμβριο του 2009 και εχει μεχρι στιγμης 688 μελη με φωτογραφικο υλικο και πληροφοριες για την ομαδα.

2005-2008

Η περιοδος 2005-2006 ηταν η καλυτερη χρονια στην ιστορια της Αναγεννησης Δωροθεας. Η ομαδα ειχε μια πετυχημενη χρονια με επιτευγμα την ανοδο στην Α κατηγορια για πρωτη και μοναδικη φορα στην ιστορια της. Ο προτεργατης αυτης της ομαδας ο κοουτς Κωστας Κουκας και κουμανταδωρος ο προεδρος Τζιμης Βασιλειαδης.
Η ομαδα ανεβηκε ως δευτερη χανοντας την τελευταια αγωνιστικη μεσα στο Γαρεφι με σκορ 2-1 (το Γαρεφι τερματησε στην κορυφη της βαθμολογιας)

Την αγωνιστικη περιοδο 2006-2007 η Αναγεννηση ειχε μια μετρια χρονια και καταφερε να σωθει την τελευταια κυριολεκτικα στιγμη μεσα στα Σεβαστειανα με σκορ 3-4...μενοντας τελικα στην κατηγορια.

Την επομενη χρονια η ομαδα ειχε πολλα σκαμπανεβασματα στην αποδοση της με αποτελεσμα στο ματς κλειδι τις τελευταιες αγωνιστικες εντος εδρας με την Ενωση Τσακων να χανει με 0-2 και να εξαντλει και τις τελευταιες ελπιδες για παραμονη στην κατηγορια.

Το ροστερ της χρυσης διετιας: Πετρος Νουσης , Γιωργος Πορτοκαλης , Μαρκος Τοκος , Ακης Καμπανταης , Δημητρης Παπαδοπουλος , Στεφανος Αμανατιδης , Νικος Κυπρικτσης , Ιβαν Τσαβαχιδης , Μιμης Καραγιαννης , Νικος Σαραντογλου , Μακης Σαμαρας , Γιαννης Σαμαρας , Νακης Φωτιαδης , Λακης Τριγκακης ,Χρηστος Τριγκακης , Βασιλης Ηλιαδης , Παρης Παλαμιδας , Μιχαλης Μπουλγουρης , Μανος Παρτσανακης

https://www.facebook.com/PraktoreioPropoAugoustakesAthanasios?fref=ts

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *