Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Με μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην ΠE Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Όσοι επιχείρησαν να εξαφανίσουν την Ελλάδα επιχειρώντας τον διαμελισμό της απέτυχαν»

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων, οργανώσεων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Μητρόπολη της Έδεσσας, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Ηλία Παρασκευόπουλο, εκ μέρους όλων των Αντιστασιακών Οργανώσεων. Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε τον ηρωισμό και την φιλοπατρία των αντιστασιακών οργανώσεων που δραστηριοποιήθηκαν εναντίων των δυνάμεων κατοχής. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είχε γίνει για κατακερματισμό της Ελλάδας και την γενναιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τον ελληνικό λαό ο οποίος ξεσηκώθηκε εναντίων του κατακτητή.Ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην μνήμη των θυμάτων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο ηρώο της πόλης.Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η Εθνική Αντίσταση αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το τι μπορούν να καταφέρουν οι Έλληνες όταν παραμένουν ενωμένοι. Σήμερα, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από σκληρά μέτρα δημοσιονομικών περικοπών, αλλά και επιθέσεις από ξένα κέντρα που προωθούν ίδια συμφέροντα, είναι σημαντικό να παραμείνουμε κοινωνικά αλληλέγγυοι. Οι Έλληνες διακρίνονται για την ανάγκη να νιώθουν και να είναι ελεύθεροι και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δημιουργούν έντονο αίσθημα δυσφορίας στην ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί, μεθοδικά και συνδυάζοντας τις ικανότητες και πλεονεκτήματά μας. Η επιτυχία των ελληνικών αντιστασιακών οργανώσεων, με αποκορύφωμα την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, βασίστηκε στη δύναμη ψυχής και στο ενωτικό πνεύμα που κυριάρχησε εκείνη την περίοδο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *