Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ισχυροί άνεμοι και χιόνια στη Β. Ελλάδα

Νεφώσεις, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και τσουχτερό κρύο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος το πρωί, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό «Μακεδονία», έδειξε 7 βαθμούς Κελσίου. Αραιές συννεφιές επικρατούν στις Σέρρες και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με τη θερμοκρασία στις χαμηλότερες τιμές του να πέφτει αντιστοίχως στους 7 και 4 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενή χιονόπτωση είχε το πρωί η Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2 βαθμούς. Με βροχές «ξύπνησε» η Κοζάνη, με τη θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά.
Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην Κεντρική Μακεδονία αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Αγ. Αθανασίου. Κλειστή, τέλος, παραμένει η δημοτική οδός από την τοπική κοινότητα Κερασιάς του δήμου Εδέσσης προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.
 

πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *