Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Θεατρική Παράσταση «Το Νησί των Θησαυρών»

Το Θέατρο του Βορρά μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Παν, σαλπάρει για νέες περιπέτειες και με πυξίδα το κλασικό αριστούργημα του Robert Louis Stevenson, ξεκινά ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού που θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο φανταστικό κόσμο των πειρατών, με την παράσταση «Το Νησί των Θησαυρών», που θα δοθεί σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Παλιοί χάρτες που οδηγούν σε αμύθητους θησαυρούς, πειρατικές σκούνες, η τρομερή Μαύρη Βούλα, τροπικά νησιά, ναυτικοί με ξύλινα πόδια και παπαγάλους στους ώμους, ξιφομαχίες κι όλα όσα βλέπουμε στις πειρατικές ταινίες ζωντανεύουν επί σκηνής, φέρνοντας τη μαγεία ακόμα πιο κοντά.

Μέσα από την παράσταση μεταφερόμαστε στην Αγγλία του 18ου αιώνα κι αφήνουμε τα πειρατικά τραγούδια να μας αφηγηθούν την ιστορία ενηλικίωσης του Τζιμ Χωκινς. Η περιπέτεια ξεκινά όταν ένας μυστηριώδης γερο-ναυτικός, εμπιστεύεται στον Τζίμ το χάρτη ενός εξωτικού νησιού όπου ο διαβόητος πειρατής Κάπτεν Φλίντ έχει θάψει τον θησαυρό του. Μαζί με τον άρχοντα της περιοχής θα ξεκινήσουν την αποστολή τους προς το νησί ενώ στο πλήρωμα θα έχουν κι αρκετούς που θα φιλοδοξούν να τους αρπάξουν το θησαυρό. ‘Όταν πια θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους, ο Τζίμ θα ανακαλύψει ότι ο πραγματικός θησαυρός είναι η γνώση που απέκτησε από το ταξίδι.

Η παράσταση, η οποία βασίζεται σε ένα κείμενο ειδικά διασκευασμένο για παιδιά φιλοδοξεί να γνωρίσουν και οι σημερινοί μικροί «επίδοξοι πειρατές», το κλασικό αυτό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να ανακαλύψουν την ομορφιά του ταξιδιού. Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά διαμορφώνουν τα ίδια το τέλος της ιστορίας, ζουν την περιπέτεια και κυρίως επιλέγουν ποιος είναι ο θησαυρός, που τα ίδια πρέπει να βρουν.

Το νησί των θησαυρών έχει μεταφερθεί 17 φορές στον κινηματογράφο, 24 στο θέατρο, 11 στην τηλεόραση κι έχει γίνει 3 φορές παιχνίδι για υπολογιστή ενώ λίγοι είναι αυτοί που δεν μεγάλωσαν μέσα από τις σελίδες του παίζοντας τους πειρατές λίγο πριν ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι για να βρουν τον προσωπικό τους χαμένο θησαυρό.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους επίδοξους πειρατές!

Τιμή Εισιτηρίου: 8 Ευρώ, Γενική Είσοδος.

Ομαδικό εισιτήριο ΜΟΝΟ 5 Ευρώ! Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Μπίλιω Κωνσταντοπούλου: τηλ.6982458115

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *