Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Συναγερμός στο MEGA για Τρέμη και Στραβελάκη!

Αλλαγή σκηνικού λίγο πριν το τέλος της χρονιάς. Η «ναυαρχίδα» του ενημερωτικού τ ομέα του MEGA, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, φαίνεται ότι θα κλείσει τη χρονιά μετρώντας σοβαρές απώλειες...

Για πολλά χρόνια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA συγκέντρωνε τους περισσότερους τηλεθεατές. Για αυτό και κάθε τέλος του μήνα το κανάλι της Μεσογείων συνηθίζει να κυκλοφορεί δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται η πρωτιά του στην κούρσα τηλεθέασης. Όπως φαίνεται όμως, το ραβασάκι της Nielsen τον τελευταίο μήνα του έτους θα έχει δυσάρεστα συμπεράσματα για το MEGA που όπως έχω επισημάνει και παλαιότερα χάνει συνέχεια τηλεθεατές από τα κεντρικά δελτία ειδήσεών του.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν στο κανάλι της Μεσογείων δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη έξοδο των τηλεθεατών και έτσι έως τώρα τον Δεκέμβριο έχουν λιγότερους τηλεθεατές από τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου συγκέντρωσε στη συχνότητά του τους περισσότερους τηλεθεατές κι έτσι στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα δελτία με τη Μαρία Χούκλη και τη Ρίτσα Μπιζόγλη, κατεβάζοντας μετά από πολλά χρόνια στη δεύτερη θέση την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Στραβελάκη.

Όπως φαίνεται λοιπόν στον 1ο πίνακα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA από Δευτέρα έως και Παρασκευή που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη τον Νοέμβριο είχε σημειώσει 20,1 μέσο όρο, ενώ από την 1η έως και τις 20 Δεκεμβρίου ο μέσος όρος που προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen είναι 19,5.

Αντίστοιχα το δελτίο με τη Μαρία Χούκλη στον ΑΝΤ1 είχε 19 μέσο όρο και έχει ανέβει στο 21,8, αποδεικνύοντας ότι συγκέντρωσε περισσότερους τηλεθεατές. Να σημειώσω ότι στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο, ενώ και στο δυναμικό κοινό, δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών, ο ΑΝΤ1 προηγείται με 22,7 μέσο όρο έναντι 13,2 του MEGA.

Κεντρικά δελτία ειδήσεων (Δευτέρα- Παρασκευή)

Μέσος όρος
1 έως 30 Νοεμβρίου
Μέσος όρος
1 έως 22 Δεκεμβρίου
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
20,1
19,5
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
19
21,8

Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε από τον 2ο πίνακα, ο ΑΝΤ1 κερδίζει και στο σύνολο βδομάδας, δηλαδή και με τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται τα σαββατοκύριακα, αφού για όλη τη βδομάδα σημειώνει μέσο όρο 21,3 στο γενικό σύνολο έναντι 20,3 του MEGA. Στο δυναμικό κοινό μάλιστα η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη για το σύνολο εβδομάδας με το κανάλι του Αμαρουσίου να σημειώνει 21,7 μέσο όρο, ενώ το κανάλι της Μεσογείων 15,1.
Κεντρικά δελτία ειδήσεων (Δευτέρα- Κυριακή)
Μέσος όρος
1 έως 30 Νοεμβρίου
Μέσος όρος
1 έως 22 Δεκεμβρίου
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
20,4
20,3
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
19,6
21,3
Όπως φαίνεται λοιπόν το τέλος της χρονιάς φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα για τον ενημερωτικό τομέα του MEGA με τη «ναυαρχίδα» του να έχει δεχτεί ισχυρό χτύπημα από τον ΑΝΤ1. Λογικό λοιπόν στη Μεσογείων να έχει σημάνει συναγερμός από την ήττα τους και να προσπαθούν να δουν τι είναι αυτό που... διώχνει τους τηλεθεατές από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Στραβελάκη. Οπότε δεν αποκλείεται, να υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο MEGA προσπαθώντας να σταματήσουν την έξοδο των τηλεθεατών από τη συχνότητά τους και την πτωτική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης...!



πηγή:Γρηγόρης Μελάς-zappit

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *