Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Άρχισαν στην πόλη Σαμονί της Γαλλίας οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (Σαν σήμερα 25/1)

1994δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Μιχάλης Βρανόπουλος.

1935στην Τουρκία, οι αρχές της Κωνσταντινούπολης μετέτρεψαν τον ναό της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, μετά την ανακάλυψη βυζαντινών τοιχογραφιών από τον αρχαιολόγο Τόμας Γουίτεμορ.

1947στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 48 ετών στο Μαϊάμι της Φλόριντα ο Αλ Καπόνε, ο διάσημος Ιταλοαμερικανός αρχιγκάνγκστερ που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για φοροδιαφυγή και αποφυλακίστηκε το 1939.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 25/1
 
1938
Η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Etta James (Jamesetta Hawkins 1938-2012) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Τραγούδησε πολλά μουσικά στυλ, όπως blues, soul, R&B, rock & roll, gospel και jazz. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά μαθήματα φωνητικής με τον μουσικό διευθυντή της χορωδίας Echoes of Eden, στην εκκλησία St. Paul Baptist στο Λος Άντζελες. Η μεγάλη της επιτυχία “At Last” (1961) ανέβηκε μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard R&B chart και τα επόμενα χρόνια ακούστηκε σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και σε διαφημίσεις. Τις δεκαετίες του ’70 και ’80 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω της εξάρτησης της από τα ναρκωτικά. Έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy μεταξύ αυτών και το βραβείο “Lifetime Achievement” και δεκαοκτώ Blues Music Awards. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993 και στο Rockabilly Hall of Fame το 2001. Δύο από τα ηχογραφήματα της έχουν τιμηθεί με βραβείο Grammy Hall of Fame, τα “At Last” το 1999 και “The Wallflower (Dance with Me, Henry)” το 2008. Έφυγε στις 20 Ιανουαρίου του 2012, 5 μόλις μέρες πριν γιορτάσει τα 74α γενέθλια της..
 
Αθλητισμός 25/1
25/1/2011    Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο καπετάνιος, εφοπλιστής και ιδρυτής της Costamare Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο Έλληνας “βασιλιάς των κοντέινερ”, όπως χαρακτηρίστηκε από το Lloyds List. Μέσω της εταιρείας του ΤΕΜΕΣ, δημιούργησε στην περιοχή της Πύλου σε 3000 στρέμματα, το Costa Navarino, ένα τουριστικό προορισμό υψηλού επιπέδου κόστους 1,2 δις ευρώ, που φιλοξένησε το Aegean ProAm στο Γκολφ το 2010.

25/1/2004    Στις καθυστερήσεις του αγώνα Βιτόρια Γκιμαράες-Μπενφίκα ο 24χρονος Ούγγρος επιθετικός της Μπενφίκα Μίκλος Φέχερ δέχεται την κίτρινη κάρτα του διαιτητή για καθυστέρηση. Αμέσως μετά παθαίνει ανακοπή καρδιάς, καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο και πεθαίνει. Είναι ο δεύτερος διεθνής παίκτης που χάνει τη ζωή του στον αγωνιστικό χώρο τους τελευταίους επτά μήνες μετά από τον Καμερουνέζου Marc Vivien Foe στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας στην Γαλλία τον περασμένο Ιούνιο


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *