Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πόλεις χωρίς φώτα (pics)

Ένα «σκοτεινό» σενάριο από τον φωτογράφο Thierry Cohen


Μπορείτε να φανταστείτε τις μητροπόλεις του κόσμου χωρίς φώτα; Χωρίς τη παραμικρή δέσμη φωτός; Χωρίς φώτα από αυτοκίνητα, δρόμους και κτίρια, με μοναδικό φωτισμό αυτόν από τα αστέρια; Το σενάριο αυτό σκέφτηκε ο Thierry Cohen, φωτογράφος από το Παρίσι, και δημιούργησε το ψηφιακό φωτογραφικό πρότζεκτ «Darkened Cities». Στις εικόνες του Cohen, οχτώ πόλεις φαίνονται όχι μόνο σκοτεινές αλλά και εγκαταλελειμμένες, όπως θα συνέβαινε άλλωστε στην περίπτωση απουσίας ηλεκτρισμού.

Για τη δημιουργία του πρότζεκτ, ο φωτογράφος ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάη και άλλες μεγαλουπόλεις και αφού τις φωτογράφησε επισκέφθηκε μέρη του πλανήτη όπου ο αστικός φωτισμός δεν τα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε τη σύνθεση δημιουργώντας το αποτέλεσμα που βλέπουμε.


Χονγκ Κονγκ

Ουρανοί που ποτέ δεν θα ανακαλύψουμε, αστερισμοί που είναι αδύνατον να φαίνονται έτσι, υπό το φως των μεγαλουπόλεων. Σκοπός εξάλλου του καλλιτέχνη δεν είναι να παρουσιάσει φανταστικούς ουρανούς, όπως τους ονειρεύεται, αλλά τους ουρανούς που υπάρχουν και θα μπορούσαν να φαίνονται.

Το «Darkened Cities» έχει παρουσιαστεί σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Thierry Cohen.


Σαν Φρανσίσκο


Ground Zero


Χονγκ Κονγκ


Λος Άντζελες


Λος Άντζελες


Νέα Υόρκη


Νέα Υόρκη


Παρίσι


Παρίσι


Παρίσι


Ρίο Ντε Τζανέιρο


Σάο Πάολο


Σανγκάη


Σανγκάη


Τόκυο



Πηγή: athensvoice.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *