Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Υπογράφεται η «Συμφωνία του Νταβός» (Σαν σήμερα 1/2)

1936 Γερμανοί αξωματούχοι δήλωσαν ότι η Κοινωνία των Εθνών δεν πρέπει να ασχολείται με τον τρόπο συμπεριφοράς των ναζί απέναντι στους Εβραίους.

1988 Υπογράφεται η «Συμφωνία του Νταβός» μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και του Τούρκου ομολόγου του Τουργκούτ Οζάλ.

1992 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Ρώσος ομόλογός του Μπόρις Γέλτσιν υπογράφουν τη Διακήρυξη του Καμπ Ντέιβιντ, με την οποία μπαίνει και επίσημα τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 1/2
 
1952 Ο Αμερικανός R&B/Funk τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Rick James (James Ambrose Johnson, Jr. 1948-2004) γεννήθηκε στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μέλος του συγκροτήματος The Mynah Birds. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 εργάστηκε σαν τραγουδοποιός και παραγωγός στην Motown και συνεργάστηκε με τους Smokey Robinson and The Miracles. Το 1981 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του "Street Songs" το οποίο περιείχε την μεγάλη του επιτυχία "Superfreak".

1964 Ο κυβερνήτης της Αμερικάνικης πολιτεία Ιντιάνα ανακηρύσσει το τραγούδι-επιτυχία των Kingsmen "Louie Louie" πορνογραφικό και ζητάει από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πολιτείας να μην το αναμεταδίδουν.


Αθλητισμός 1/2
 
1/2/2012    Τουλάχιστον 74 άτομα σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται στο στάδιο Port Said του Καίρου εξαιτίας επεισοδίων που ξεσπούν μετά τη λήξη του αγώνα Al Masry - Al Ahly 3-1 για το Αιγυπτιακό πρωτάθλημα

1/2/2009    Η Serena Williams κατακτά το τέταρτο της Australian Open, νικώντας την ρωσίδα Dinara Safina με 6-0, 6-3 στον τελικό στην Μελβούρνη και ισοφαρίζει το ρεκόρ των Margaret Smith Court, Evonne Goolagong Cawley, Steffi Graf και Monica Seles

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *