Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ και «58» σε κοινή γραμμή για την Κεντρική Μακεδονία

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση ενός κοινού συνδυασμού, με επικεφαλής πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στη μάχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται ότι βρίσκονται η ομάδα των «58» στη Θεσσαλονίκη και το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης του αυτοδιοικητικού σχηματισμού που ετοίμασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως συνομολογείται και από τις δύο πλευρές, είναι αποδεκτό στους βασικούς του άξονες και αυτήν τη στιγμή καθαρογράφεται από ολιγομελή ομάδα των «58» με κάποιες προσθήκες.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί το επόμενο κρίσιμο βήμα: μια κλειστή συνάντηση, στην οποία καλούνται εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ αλλά και πολλών κινήσεων στην πόλη, με τις οποίες υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να εκφράσουν την τελική τους θέση για το εάν θα στηρίξουν το εγχείρημα. Πρόσκληση έχει απευθυνθεί στους Π80, τη «Δυναμική Ελλάδα», τη «Δράση», τη «Δημιουργία Ξανά», την κίνηση της οποίας ηγείται ο Αν. Λοβέρδος, την κίνηση με επικεφαλής τον Γ. Φλωρίδη, αλλά και εκπρόσωποι των Οικολόγων, μεταξύ των οποίων και ο Μ. Τρεμόπουλος, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα ζητηθεί από όσους επιλέξουν να συμπράξουν να καταθέσουν τις επόμενες μέρες και τις προτάσεις τους για το πρόσωπο θα μπορούσε να ηγηθεί της αναμέτρησης για την περιφέρεια, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των συνεργαζομένων. Μεταξύ πάντως των ονομάτων που ακούγονται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ώρες για το ρόλο του υποψήφιου περιφερειάρχη είναι και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Π. Αβραμόπουλου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ που από την πρώτη στιγμή στήριξε την ίδρυση της «κίνησης των 58» στην πόλη. Στα υπό συζήτηση ονόματα συνεχίζουν να ακούγονται αυτά του Χρ. Παπαστεργίου και του Γ. Φλωρίδη.

Ιωαννίδης - Τζιτζικώστας

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Ιωαννίδης θα έχει σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο νομό, τους επικεφαλής των ΝΟΔΕ και στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Ο έτερος υποψήφιος περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, παρέστη χτες στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης της Νιγρίτας και περιόδευσε στο Κιλκίς.






ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *