Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Π.Ε. Πέλλας : Σύσκεψη για την πολιτική προστασία από σεισμικά φαινόμενα

Σύσκεψη για την κατάλληλη προετοιμασία σε περίπτωση εμφάνισης σεισμικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πέλλας. Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενώ συμμετείχαν σ’ αυτήν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος, οι επικεφαλείς Πολιτικής Προστασίας των Δήμων κκ. Αμπαλιώτης Θωμάς και Αβραμίδης Λευτέρης του Δ. Πέλλας, οι κκ. Παπαδοπούλου Σαπφώ και Ιατρίδης Γιώργος του Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Σάββας Νεσλεχανίδης του Δήμου Έδεσσας, ο κ. Αθανάσιος Λιάμπας του Δήμου Σκύδρας και ο κ. Γρηγόρης Γουστέρης Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Πέλλας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κκ. Αθανάσιος Σταυρίδης και Κωνσταντίνα Ξηρού. 



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η επιλογή κατάλληλων χώρων για την ανάπτυξη καταυλισμών στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων σεισμικών φαινομένων που θα καλύπτουν το σύνολο της εδαφικής επικράτειας των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρουσίασε τα σημαντικά κριτήρια για την επιλογή των χώρων που είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η εκτίμηση της δυναμικότητας εξυπηρέτησης μέρους του τοπικού πληθυσμού, η πρόσβαση και γειτνίαση με τα αστικά κέντρα, οι διαθέσιμες υποδομές σε ύδρευση και ηλεκτρικό, η ασφάλεια των χώρων, κ.λπ. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις προτάσεις και απόψεις τους για κατάλληλους χώρους κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα. 



Η οριστική επιλογή και έγκριση των χώρων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την άνοιξη.






ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *