Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιούν οι αγρότες, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους μετά τις προχθεσινές άκαρπες συναντήσεις τους με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.


Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ άλλοι κρίνουν πως έχει επέλθει τέλμα. Στο πλαίσιο αυτό, καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα "βήματα" είναι οι οι γενικές συνελεύσεις που πρόκειται να γίνουν.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των αγροτών στα "Πράσινα Φανάρια" καθώς, όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, η παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο σημείο, δυσχέρανε κατά πολύ τις κινήσεις τους.

Σημείωσε δε ότι κάποιοι από τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν, αφού άποψή τους αποτελεί ότι η όλη κατάσταση είναι αδιέξοδη. Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον γραμματέα του πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, τηρούν στάση αναμονής, ενώ ακριβώς το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο των Μουδανίων.

Στην Πέλλα, οι αγρότες πρόκειται να έχουν συνάντηση σήμερα προκειμένου να ανασυνταχθούν και να κινηθούν δυναμικά στις επόμενες ημέρες, όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία, τα οποία και ενισχύονται, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή.

Ηρεμία επικρατεί στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και το απόγευμα θα γίνει νέα γενική συνέλευση. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της "Πρωτοβουλίας', αναφέρει ότι δεν αποκλείεται στο Σαββατοκύριακο να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στις Σέρρες, μερίδα αγροτών τηρεί στάση αναμονής και εντός της ημέρας πρόκειται να καθορίσει τη μορφή κινητοποιήσεων στις επόμενες ημέρες, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας βρίσκονται καθ' οδόν προς τον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, όπου και πρόκειται να προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος.

Ησυχία επικρατεί και στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι αγρότες της περιοχής, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας από τους δημάρχους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, ενώ στον Έβρο εντοπίζονται σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία, οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν αργά το μεσημέρι προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες στα μπλόκα της Ηγουμενίτσας, του Καναλακίου και του Λούρου στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, στη Θεσπρωτία, τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στο Γραικοχώρι δίπλα στον κόμβο της Εγνατίας, στην παλαιά εθνική οδό προς Ιωάννινα, καθώς και στον παραλιακό δρόμο της Ηγουμενίτσας, δίπλα στο λιμάνι, όπου κατάφεραν να φτάσουν χθες το βράδυ, όταν με μία αιφνιδιαστική κίνηση πέρασαν από τον κλοιό των αστυνομικών. Να σημειωθεί, ότι ο χώρος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είναι αποκλεισμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτραπεί ο στόχος των αγροτών, να μπουν με τα τρακτέρ στην προβλήτα.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Καναλακίου, έπειτα από τη χθεσινή δίωρη συμβολική κατάληψη των διοδίων στο Ακτιο, εξετάζουν το ενδεχόμενο σήμερα να κινηθούν προς την εθνική οδό Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, στον κόμβο Μεσοποτάμου.






ΠΗΓΗ: AΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *