Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μέχρι τις 20 Μαΐου οι αιτήσεις αγροτών για έναρξη επιτηδεύματος

Παράταση της προθεσμίας για έναρξη επιτηδεύματος και μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από τους αγρότες προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή 28 Μαρτίου.



Νέα προθεσμία για όσους υποχρεούνται να τηρούν απλογραφικά βιβλία ορίζεται η 20 Μαΐου από 15 Απριλίου που προέβλεπε η τελευταία εγκύκλιος Θεοχάρη.

Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι αγρότες μπορούν να μετατάσσονται από το ειδικό καθεστώς του άρθρου αυτού στο κανονικό με δήλωσή τους που υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης. ………… Στην περίπτωση υποχρεωτικής ένταξης στο κανονικό καθεστώς, λόγω μη πλήρωσης των κριτηρίων που αναφέρονται στην παράγραφο 1, ο αγρότης υποχρεούται στην υποβολή δήλωσης μεταβολής εντός δέκα (10) ημερών από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή , η εν λόγω δήλωση υποβάλλεται έως 15.04.2014 για τους υπόχρεους τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και έως 20.05.2014 για τους υπόχρεους τήρησης απλογραφικών βιβλίων. ... »

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1079/19.3.2014, η προθεσμία οριζόταν ως εξής : « 2. …Ειδικά για τους αγρότες που υποχρεούνται να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ με τήρηση απλογραφικών βιβλίων από 1.1.2014, η δήλωση έναρξης ή μεταβολής μπορεί να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι 15.04.2014. ...»






πηγή:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *