Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σπίτι μέσα στα… σύννεφα! (pics)

Σε έναν γραφικό λόφο στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας δεσπόζει μια εντυπωσιακή κατοικία με πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kidosaki Studio Architects σχεδίασαν αυτό το εκπληκτικό σπίτι όταν οι ιδιοκτήτες θέλησαν να αποκτήσουν όπως είπαν μια κατοικία στα… σύννεφα. Η πρόκληση ήταν μεγάλη καθώς θα έπρεπε να ενσωματώσουν πλήρως τη δομή στο φυσικό τοπίο και να φροντίσουν έτσι ώστε το ύψος της να είναι τέτοιο που θα χάνεται μέσα στο μπλε του ουρανού.

Ένα κτήριο σε minimal γραμμές δημιουργήθηκε στην άκρη του λόφου, με το ένα τμήμα του να προεξέχει του εδάφους και να στηρίζεται σε δύο μεταλλικές κολόνες. «Με τον τρόπο αυτό η θέα είναι ακόμα καλύτερη, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα ολόγυρα προσφέρουν μοναδικές εικόνες από το τοπίο. Λόγω θέσης η κατοικία μοιάζει να βρίσκεται μέσα στα σύννεφα και ειδικά την ώρα που νυχτώνει τυλίγεται στο μπλε!», λένε οι δημιουργοί.





 
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *