Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι ναζί άνοιξαν το πρώτο στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Νταχάου (Σαν σήμερα 20/3)

1933 στη Γερμανία, οι ναζί άνοιξαν το πρώτο στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Νταχάου.

1984 διαγράφηκαν από την Ένωση Κέντρου οι Ηλίας Τσιριμώκος και Σάββας Παπαπολίτης, χωρίς οι ίδιοι να αναγνωρίζουν στον Γεώργιο Παπανδρέου το δικαίωμα διαγραφής τους.

1956 η Γαλλία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Τυνησίας.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 20/3
1948 Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Νίκος Παπάζογλου (1948-2011). Το 1972 μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Δυτική Γερμανία με το συγκρότημά του Ζηλωτής, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1977 κατεβαίνει στην Αθήνα καλεσμένος του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση "Αχαρνής". Το 1978 σε συνεργασία με τους Νίκο Ξυδάκη και Μανώλη Ρασούλη, κυκλοφορεί το άλμπουμ "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" και ανατρέπει την μέχρι τότε μουσική τάξη πραγμάτων. Η επιτυχία του κορυφώνεται τα επόμενα χρόνια με άλμπουμ όπως τα "Δήθεν", "Μέσω νεφών", "Σύνεργα" κ.α. Ο Παπάζογλου θεωρείται ο "πατέρας" της Σχολής Θεσσαλονίκης και επηρέασε καλλιτέχνες όπως Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Κανά κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Στην ρωγμή του χρόνου", "Υδροχόος", "Πότε Βούδας πότε Κούδας", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά", "Αύγουστος" κ.α.

1988 Ο μεγάλος πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής της jazz Gil Evans (Ian Ernest Gilmore Green 1912-1988) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στην Κουερναβάκα του Μεξικό. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς της jazz όπως οι Charlie Parker και Miles Davis, και βοήθησε στην ανάπτυξη της cool jazz, free jazz και fusion jazz. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Jimi Hendrix αλλά ο θάνατος του κιθαρίστα δεν επέτρεψε την συνεργασία τους. Παρόλα αυτά το 1986 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τραγούδια του Hendrix σε δικές του ενορχηστρώσεις. Την ίδια χρονιά το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Jazz Hall of Fame. Μετά τον θάνατο του, το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Jazz Instrumental Performance, Big Band" για το άλμπουμ "Bud and Bird".


 
Αθλητισμός 20/3
 
 
 20/3/2006 Το πρώτο ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ, το ΠΡΙΣΜΑ +, ξεκινά επίσημα την κανονική προβολή του προγράμματός του. Θα ακολουθήσουν στις 25/4 το ΣΙΝΕ + και στις 29/5 το ΣΠΟΡ +, το οποίο έχει ήδη στο ενεργητικό του την επιτυχημένη απευθείας μετάδοση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

20/3/1993 Ξεκινάει το πρώτο Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο

20/3/1990 Πεθαίνει σε ηλικία 60 ετών, από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, ο Ρώσος τερματοφύλακας Lev Yashin. Στην καριέρα του έφτασε τις 83 επίσημες συμμετοχές με την Eθνική Ρωσίας ενώ πήρε μέρος σε 3 τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1986 ένας τραυματισμός στο γόνατο είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ενός του ποδιού

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *