Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αποκλειστική συνέντευξη της Δέσποινας Ζαπουνίδου στο ialmopia.gr!

Το ialmopia.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί την αθλήτρια Δέσποινα Ζαπουνίδου, μιλώντας για την επιτυχία της, τους στόχους της σε μια απολαυστική συνέντευξη.


Συγχαρητήρια Δέσποινα για την επιτυχία σου και το εισιτήριο που πήρες για την Ζυρίχη. Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Ευχαριστώ πολύ!! Λοιπόν, αυτήν την περίοδο ασχολούμαι αποκλειστικά κ μόνο με την προετοιμασία μου. Αυτό από μόνο του δε μου αφήνει το περιθώριο να ασχοληθώ με κάτι άλλο.οι απαιτήσεις της προπόνησης είναι πολύ μεγάλες οπότε χρειάζονται πολλές άρες ξεκούρασης ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω σε αυτές.


Είναι αλήθεια ότι είσαι αθλήτρια υψηλού επιπέδου. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για σένα είναι μια πρόκληση; Ποιες οι φιλοδοξίες σου;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να φιλοδοξώ κάτι για το πανευρωπαϊκό. Προς το παρόν μόνο να ονειρεύομαι μπορώ.. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας κ από το πόσο καλά θα πάει η δουλειά αυτή θα εξαρτηθούν κ οι φιλοδοξίες μας.. Ελπίζω να καταφέρουμε να ταυτίσουμε τελικά τα όνειρα με τις φιλοδοξίες μας..


Με τι χρόνο θα ήσουν ευχαριστημένη με τον εαυτό σου, την δουλειά σου και που θα σε κάνει να νιώσεις ολοκληρωμένη σαν αθλήτρια;

Αυτό είναι το μυστικό μου.. Είμαι λίγο προληπτική.. δε θέλω να ανακοινώνω τους στόχους μου. Νομίζω ότι το "γρουσουζεύω". Φυσικά ακόμα αυτή η επίδοση δεν έχει έρθει, ευελπιστώ να γίνει εκεί που πρέπει.. στο πανευρωπαϊκό.


Ποια είναι η συνεργασία σου με τον γυμναστή σου Αντώνη Κιλικλή;

Με τον κ.Αντώνη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία!! Έχει πολλές γνώσεις για το αντικείμενο κ το σημαντικό είναι πως το γνωρίζει από προσωπική του εμπειρία, καθώς υπήρξε κ ο ίδιος αθλητής της αντοχής. Για το ιδιαίτερο κομμάτι του βάδην μας βοηθάει ο προπονητής του κ. Αντώνη από την Ιταλία.


Έιναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα στους άμεσους στόχους σου;

Ναι, θα ήθελα ο επόμενος αγώνας μου να είναι οι βαλκανικοί αγώνες. Σημαντικότερος αγώνας είναι φυσικά το παγκόσμιο κύπελλο βάδην όμως θα διεξαχθεί στη σαγκάη κ δε θα ήθελα να ταλαιπωρηθώ τόσο πολύ. Οι βαλκανικοί είναι στη βουλγαρία, οπόοτε βολεύει πολύ περισσοτέρο.


Τί θα έλεγες στους νέους ανθρώπους, στα παιδιά που έχουν όνειρα και αγαπάνε αυτό το άθλημα; Τί θα τους συμβούλευες;

Μμμ,τι θα ελεγα?? Πάντα με δυσκολεύει αυτό.. Είναι καλό να παροτρύνουμε τους νέους να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν, όμως καλό είναι επίσης να τους λέμε κ τι έχουν να συναντήσουν. Τα πράγματα για τον πρωταθλητισμό στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολα.. Πάντα ήταν, αλλά τώρα πια η κατάσταση είναι μάλλον τραγική. Δεν υπάρχουν υποδομές, στήριξη.. σίγουρα θα τους παρότρυνα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Από εκεί κ πέρα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για το κάθε άτομο ξεχωριστά! Είναι υπέροχο να μπορείς να το κάνεις... Σου προσφέρει πολύ δυνατές στιγμές, έντονα συναισθήματα, γνωρίζεις ανθρώπους, πολιτισμούς και το βασικότερο όλων για εμένα, εκπροσωπείς την πατρίδα σου σε κάθε γωνιά του πλανήτη!! Τα ζυγίζεις κ επιλέγεις..


* To ialmopia ευχαριστεί την Δέσποινα για το χρόνο της, της εύχεται πάντα επιτυχίες και να συνεχίζει να κάνει υπερήφανο τον τόπο και εμάς!

Η συνέντευξη έγινε από τον Τάσο Κ. 20/3/14

4 comments:

  1. Brabo sta paidia gia thn synentehksi !! Brabo kai stin Despoina mas !!!!!!!!! Synexise etsi koukla mou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ !!!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοριτσααρα μου !!! 1000 μπραβο σου καλη επιτυχια και συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στην πιο αξιόλογη Καρατζοβίτισα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *