Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ (Σαν σήμερα 30/3)

1967 παραιτήθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Παρασκευόπουλου, μετά την αποτυχία της να εγκριθεί ένας αποδεκτός εκλογικός νόμος.

1999 σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, στο τέλος του χρόνου η χώρα μας θα πληρούσε όλα τα κριτήρια για την ένταξη στη ζώνη του ευρώ.

1961 Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την υπογραφή του συμφώνου σύνδεσης με την ΕΟΚ.






 Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 30/3
 
1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eric Clapton γεννήθηκε στο Ριπλεϊ του Σάρρεϋ της Αγγλίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της rock 'n' roll. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream, Derek and the Dominos κ.α. Έχει κερδίσει δεκαεπτά βραβεία Grammy καθώς και με τους Cream το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική τους προσφορά στην μουσική. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που το όνομα του γράφτηκε τρεις φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, μία σαν σόλο τραγουδιστής και από μια με τους The Yardbirds και Cream. Το 1994 η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τον τίμησε με τον τίτλο του Commander of Order of the British Empire για την προσφορά του στην μουσική κουλτούρα της χώρας του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Layla", "Wonderful Tonight", "Let It Rain", "Tears in Heaven" κ.α. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές  προσωπικότητες και από τους σημαντικότερους κιθαρίστες.

1979 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Norah Jones (Geethali Norah Jones Shankar) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι κόρη του μεγάλου Ινδού μουσικού Ravi Shankar. Το 2002 με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ "Come Away with Me", κέρδισε πέντε βραβεία Grammy μεταξύ αυτών και το "Best New Artist" και έγινε γνωστή σε όλο το κόσμο. Το διάστημα 2000-2009 πούλησε περισσότερα άλμπουμ από οποιονδήποτε άλλον jazz καλλιτέχνη. Δημοφιλή τραγούδια της: "Don't Know Why", "Come Away with Me", "What Am I to You?", "Chasing Pirates" κ.α.




Αθλητισμός 30/3

 
 30/3/1999 Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ απαγορεύει στην Γιουγκοσλαβία να συμμετάσχει στον 3ο όμιλο του World League και την αντικαθιστά με την Πορτογαλία

30/3/1991 Ο τερματοφύλακας της Έβερτον και της Εθνικής Ουαλίας Neville Southall κάνει την 500ή εμφάνισή του με αντίπαλο την Άστον Βίλα

30/3/1970 Το σημαντικότερο άλογο αγώνων στην ιστορία, ο ''Secretariat'', γεννιέται στο Kεντάκι. Τρία χρόνια αργότερα θα κερδίσει το Triple Crown του 1973

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *