Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Γ.Γ. Εσόδων : ''Μπορούν να απενταχθούν οι αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ λόγω αύξησης εισοδηματικών κριτηρίων''

Δυνατή είναι η διακοπή της ένταξης των αγροτών που βρίσκονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ λόγω της αύξησης των ορίων, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, με την οποία διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής των αγροτών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και παραστατικών εσόδων εξόδων. 

Την παραπάνω διευκρίνιση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. 

Θυμίζουμε πως πρόκειται για την απόφαση με κωδικό ΠΟΛ 1055, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 438 Β της 24ης Φεβρουαρίου, με την οποία απαλλάσσονται, από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., σύμφωνα με το άρθρο 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), όπως ισχύει, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των πέντε χιλιάδων (5.000).




ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *