Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τι συνέβη τελικά με το μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών ;

Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί τις τελευταίες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της Malaysian Airlines και της κυβέρνησης της Μαλαισίας πως το μοιραίο Boeing 777 που αγνοούνταν εδώ και 18
ημέρες έπεσε στον Ινδικό ωκεανό και πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Οι ανακοινώσεις αυτές, βασίστηκαν στα νέα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία Inmarsat, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα από τον δορυφόρο της για να βγάλει το τελικό συμπέρασμα.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, οι μηχανικοί της μελέτησαν ολόκληρο το περασμένο σαββατοκύριακο προηγούμενες πτήσεις Boeing 777 της Malaysia Airlines, πηγαίνοντας πίσω αρκετές εβδομάδες.

Με αυτή η μέθοδο μπόρεσαν να συγκρίνουν όλα τα δεδομένα των πτήσεων και να φθάσουν στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο κατευθύνθηκε προς τα νότια.

Μιλώντας σε ανταποκριτή του BBC, εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν ότι εντόπισαν το «μονοπάτι» της πτήσης MH370 με μεθόδους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά, ενώ, οι υπολογισμοί βασίστηκαν σε μια γνωστή μέθοδο που ονομάζεται «Doppler Effect» που ουσιαστικά είναι η παρατηρούμενη αλλαγή στη συχνότητα και το μήκος κύματος ενός κύματος από παρατηρητή που βρίσκεται σε σχετική κίνηση με την πηγή των κυμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γιατί μια σειρήνα περιπολικού ακούγεται διαφορετικά από διαφορετικά σημεία.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος περισσότερο από 30.000 πόδια, αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος διακύμανσης της πτήσης όπως είχε υποστηριχθεί νωρίτερα, ενώ, τονίζει ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί περαιτέρω το ακριβές σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος.

Προσθέτει, ακόμη, πως τα ευρήματα των μελετών τα έλεγξαν και άλλοι επιστήμονες, εκτός από προσωπικό της εταιρείας, προτού δοθούν στην κυβέρνηση της Μαλαισίας το πρωί της Κυριακής.

Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση της Μαλαισίας

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε παραδεχθεί ότι διέθετε νέα στοιχεία για το μοιραίο Boeing, ωστόσο, είχε αρνηθεί να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Από την εταιρεία Inmarsat αναφέρουν ότι είχαν ήδη αποστείλει «καυτά» δεδομένα στις μαλαισιανές αρχές από τος 12 Μαρτίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αγνόησε αρκετά από τα ευρήματα των δορυφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας, αλλά και η εταιρεία δέχονται σκληρή κριτική για τους χειρισμούς τους, ενώ, ούτε τώρα, μετά την ανακοίνωση ότι το αεροπλάνο έπεσε στον Ινδικό ωκεανό και δεν υπάρχουν επιζώντες έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *