Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το πρώτο email attachment όλων των εποχών που στάλθηκε πριν από 22 χρόνια

first-email-attachmentΈχουν περάσει 22 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Nathaniel Borestein έστειλε στους συναδέλφους του το πρώτο email attachment όλων των εποχών. Επρόκειτο για την εικόνα που βλέπετε παρακάτω από τους Telephone Chords, το… “barbershop quartet” που είχε συστήσει τότε με κάποιους συναδέλφους του.

Μαζί με έναν άλλο ερευνητή, τον Ned Freed, ο Borestein είχε γράψει και αναπτύξει το Internet standard MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions), που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, ώστε να μπορούν να αποστέλλονται μέσω email και άλλου τύπου αρχεία, πέρα από κείμενο, όπως εικόνες, ήχοι, video κ.ά.

Και κάπως έτσι, είχε αποστείλει το πρώτο email με picture attachment, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ, όπου, μαζί με τη φωτογραφία, θα απολαύσετε και ένα… ηχητικό απόσπασμα από το -αφιερωμένο στο MIME- άσμα που είχαν τραγουδήσει οι τέσσερις τους με αυτή την αφορμή. Retro στιγμές που έχουν γράψει τη δική τους “τεχνολογική” ιστορία!




πηγή:digitallife.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *