Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μετά την Κριμαία και το Ντονέτσκ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας που ακολουθεί το «δρόμο» της Κριμαίας.

Λίγες ώρες μετά την κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου από ακτιβιστές το απόγευμα της Κυριακής, όπου υψώθηκε η ρωσική σημαία, μια ομάδα διαδηλωτών ανακοίνωσε την ανεξαρτησία της περιοχής από το Κίεβο ανακηρύσσοντας τη δημιουργία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «απάντηση» από την πλευρά της αστυνομίας αν και αξιωματούχοι από το Κίεβο απειλούν με την επιβολή ποινών κατά των διαδηλωτών.

Εκτός από αυτό το λαϊκό συμβούλιο αυτοανακηρύχθηκε στο μόνο νόμιμο σώμα στην περιοχή μέχρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αργότερα από τις 11 Μαΐου. Απηύθυνε, δε, έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάπτυξη προσωρινής ειρηνευτικής δύναμης.


πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *