Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι

Απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, είναι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι εξήγγειλαν 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 και 4 Απριλίου, διεκδικώντας:

1.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
2.Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.
3.Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη 48ωρη απεργία.

Η «ΗΜΕΡΑ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Γιάννη Αθανασίου, ο οποίος τόνισε: «Οι 3.500 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», για άλλη μία φορά παραμένουν απλήρωτοι. Το κράτος χρωστάει 6-7 μήνες δεδουλευμένα και ζούμε ήδη στην ανέχεια και τη φτώχεια και ενόψει του Πάσχα οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Ζητάμε να αλλάξει το πλαίσιο της πληρωμής, δηλαδή να πληρώνονται κάθε μήνα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τα τελευταία 8 χρόνια πληρώνονται μία φορά το χρόνο! Επίσης, ζητάμε το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό να ενταχθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ώστε ως ενιαία δομή πρόνοιας να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και συντονισμένα η φτώχεια και οι αδύναμοι πολίτες.

Καμία ανοχή στα ιδιωτικά συμφέροντα και στη δημιουργία του μοντέλου των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, το οποίο (μοντέλο) ιδιωτικοποιεί την πρόνοια.

Η προσφορά και η φροντίδα των αδύναμων πολιτών της χώρας, είναι υποχρέωση της πολιτείας και κανενός ιδιώτη».

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *