Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κατασκεύασαν «ζωντανό μυ» που αυτοθεραπεύεται

Πρώτη φορά Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο «ζωντανό μυ», που μοιάζει με τους πραγματικούς, πάλλεται δυνατά και γρήγορα και έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται σε περίπτωση τραυματισμού, ανοίγοντας με το επίτευγμά τους νέους δρόμους στην βιοϊατρική μηχανική μυών και στην αποκατάσταση τραυμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της επιστημονικής ομάδας στην επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι «καλλιεργημένοι μύες δεν έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους, αλλά μόνο σε πειραματόζωα». Για την «καλλιέργεια» του μυός οι Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν μυϊκά βλαστοκύτταρα και εξελιγμένες μυϊκές ίνες, ενώ διαθέτει εφεδρικά βλαστοκύτταρα, που βρίσκονται σε ετοιμότητα να τον αποκαταστήσουν. Οταν οι ερευνητές τραυμάτισαν το μυ με μια ισχυρή νευροτοξίνη «είδαν» τα εφεδρικά βλαστοκύτταρα να ενεργοποιούνται για την αναδημιουργία του κατεστραμμένου ιστού.


ΠΗΓΗ: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *