Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Όταν πέφτω από τα σύννεφα...

Ο Δημήτρης Κριτής θυμάται περιπτώσεις που προηγήθηκαν των γεγονότων στην Τούμπα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, κάνοντας αναφορές στην επιλεκτική μνήμη ορισμένων.

Από χθες δοκιμάζονται σε ακραίες συνθήκες τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, αλλά και της προσωπικής μου ανοχής και ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα το γεγονός ότι πέρασα με (σχετική έστω) επιτυχία το πιο επώδυνο crash test της δημοσιογραφικής μου πορείας.

Και για να θυμηθούμε λίγο και το γνωστό ανέκδοτο του μπεκρή, που επέτρεψε στον εαυτό του ένα ασύλληπτο πιώμα στην έβδομη ταβέρνα που συνάντησε στο διάβα του, προκειμένου να τον επιβραβεύσει για την εγκράτεια που επέδειξε έξω από τις προηγούμενες έξι, λέω κι εγώ με τη σειρά μου να μου επιτρέψω μια τοσοδούλα αναφορά στα περί “εμετού και αηδίας” που πλημμύρισαν τα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Λοιπόν...

“Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που άργησε να ξεκινήσει ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Υπάρχει αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που ξεκίνησε με τρία τέταρτα καθυστέρηση, διότι το πούλμαν του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να φτάσει έγκαιρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, διασχίζοντας τη λεωφόρο Συγγρού, διότι εκεί το ανέμεναν μηχανοκίνητες φάλαγγες και επιτροπές υποδοχής.

Θα ήθελα επίσης να σας πω με σιγουριά, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ζήσαμε επίδειξη κακού χιούμορ από τον γηπεδούχο, αν αναλογιστούμε ότι την προηγούμενη χρονιά της Ριζούπολης, ο πάγκος του Παναθηναϊκού ήταν αλειμμένος με βαζελίνη, όπως και τα καθίσματα που φιλοξένησαν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη, ενώ η λαχαναγορά του Ρέντη ξεμένει από καρότα παραμονές τέτοιων αγώνων στο φαληρικό γήπεδο.

Όσο για τις συνθήκες ζούγκλας και τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις που ακολούθησαν, που με γουρλωμένα μάτια και περίσσεια έκπληξη αντικρίσατε, ξέρω ότι θα σας προσφέρω ένα δεύτερο ισχυρό σοκ, αλλά δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή: τα ίδια και ίσως χειρότερα για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών έζησε ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη, για να ακούσει μάλιστα λίγο αργότερα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και τον πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής (!), Θανάση Κανελλόπουλο, να δηλώνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα...

Α, και σε ό,τι αφορά στην είσοδο των φιλάθλων στην Τούμπα μετά το σφύριγμα της λήξης και την καταδίωξη μέχρι τη φυσούνα, αναζητήστε τον Τζιμπριλ Σισέ και τον Αλέξη Τζόρβα και ρωτήστε τους για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της σεζόν 2010-2011. Τι περιμένετε να σας πει ο ΠΑΟΚ; Άντε να σας πει ότι και ο Σάββας Θεοδωρίδης, ότι “τα παιδιά μπήκαν για να πανηγυρίσουν και να πάρουν αυτόγραφα”. Τι περιμένετε να σας πει ο Σαββίδης; Πάλι καλά που δεν σας είπε ότι “διδάξαμε ήθος”, όπως καλή του ώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Και ναι, αυτοί στη Θεσσαλονίκη το τερμάτισαν. Πρόσφεραν στον Ολυμπιακό το σίκουελ των εντός έδρας δοκιμασιών που επιφύλασσαν επί δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό, σε μια μόλις νύχτα. Όλα μαζί σε συσκευασία του ενός! Βεβαίως να τα καταδικάσουμε όλοι μαζί, με μία φωνή. Άλλωστε εμείς καταδικάσαμε και τα προηγούμενα, αλλά τότε ήμασταν μόνοι μας. Δεν βαριέσαι...

Υ.Γ.: Όλα τα παραπάνω είναι απλές καταγραφές ιστορικής πραγματικότητας. Με την ίδια δημοσιογραφική αυστηρότητα, που ο υπογράφων έκανε λόγο για “ζούγκλα προς τον διαιτητή Ευθυμιάδη” στη Λεωφόρο στην εφημερίδα “GOALnews” και απαντούσε στα φετινά οργισμένα μηνύματα των Παναθηναϊκών μετά το ποτήρι του αναψυκτικού στον Αναστασίου, υπενθυμίζοντάς τους το αντίστοιχο περιστατικό με τον Μαυρογενίδη, επίσης στη Λεωφόρο.

Γιατί αν μιλούσε ως οπαδός θα αρκούσε να δηλώσει διπλά ανακουφισμένος. Πρώτον, γιατί πάντα έρχεται η στιγμή που “ό,τι κάνεις, θα το λουστείς” και δεύτερον, γιατί τα χρωστούμενα της ιστορίας αποδόθηκαν χωρίς μάλιστα να εμπλακεί ο Παναθηναϊκός σε “εμετούς και αηδία” που κυριάρχησαν στα σημερινά πρωτοσέλιδα”.

Καλή Ανάσταση σε όλους και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.



πηγή:contra.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *