Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πού θα βρείτε τα χρήματα για να υλοποιήσετε τις προεκλογικές εξαγγελίες σας; - άρθρο της Μελίτας Χισκάκη

Ακούω πολύ συχνά τελευταία την κλασική απάντηση στην επίσης κλασική ερώτηση: Πού θα βρείτε τα χρήματα για να υλοποιήσετε τις προεκλογικές εξαγγελίες σας;

Θα μπούμε στο ΕΣΠΑ!!!!

Θα μου πείτε εύλογη απάντηση αφού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ιδιαίτερα για τους Δήμους, ανήκει πλέον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η μηδενική λύση δηλαδή το "δεν κάνω τίποτα και απλά διαχειρίζομαι την κατάσταση" πάντοτε υπάρχει, δεν οδηγεί όμως στη σταθερότητα όπως θα περίμενε κανείς αλλά αντίθετα επιταχύνει τον ατέρμονα κοχλία της καθόδου. Μόνο με επενδύσεις μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη και γενεσιουργό κύτταρο της είναι η τοπική ανάπτυξη. Μονόδρομο λοιπόν το ΕΣΠΑ.

Τι γνωρίζουμε όμως για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020;;

Οι εταίροι μας διαθέτουν τόσα κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα όλων των Δήμων;

Ποια είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ώστε να διεκδικήσουμε επενδύσεις;

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές μας σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης και ποια είναι τα δικά τους όπλα;

Τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπονται για την τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άκρως ανταγωνιστικά. Οι Δήμοι πρέπει να τρέξουν και χρειάζονται άλογα κούρσας...
 
 
άρθρο της Μελίτας Χισκάκη
 

4 comments:

  1. Ζηλιάριδες μην δειτε θεμα απο το aridaianews αμεσως να το κανετε κι εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε "ανωνυμε" η συγκεκριμενη αναρτηση δεν εχει να κανει με το θεμα της ζηλιας.

      Το αρθρο στο aridaianews ανεβηκε λιγα λεπτα πριν απο το ialmopia. Δεν ηταν ουτε αποκλειστικο, ουτε τιποτα πηγης του blog. Ηταν απλα μια αποψη, ενα αρθρο, καποιες σκεψεις ενος ανθρωπου. Επειδη θεωρησαμε πως επρεπε να το δημοσιευουμε κ στο δικο μας blog, το ialmopia ηρθε σε επικοινωνια με την κ Χισκακη και αφου πηρε το οκ της δημοσιευσε το αρθρο.

      Τοσο απλο. | η συντακτικη ομαδα του ialmopia

      Διαγραφή
  2. Μελίτα είσαι άξια για υποψήφια. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο μελίτα ! μπράβο κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *