Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ανακαλύφθηκε η μυστική οργάνωση "ΑΣΠΙΔΑ" (Σαν σήμερα 18/5)

1965στην Ελλάδα, ανακαλύφθηκε η μυστική οργάνωση "ΑΣΠΙΔΑ", που είχε αναπτυχθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στους κόλπους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η ανακάλυψη έγινε από διασυνδέσεις της οργάνωσης στην Κύπρο.

1980αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Joy Division, Ίαν Κέρτις, σε ηλικία 23 ετών.

1978 Ανακαλύπτεται η σορός του Τσάρλι Τσάπλιν, που είχε κλαπεί από τυμβωρύχους, και συλλαμβάνονται οι δράστες, που απαιτούσαν λύτρα 600.000 δολαρίων.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 18/5
 
1980    Ο τραγουδοποιός, ποιητής και τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος Joy Division, Ian Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980), αυτοκτονεί δι' απαγχονισμού στο σπίτι των γονιών του στο Macclesfield της Αγγλίας, σε ηλικία 23 ετών. Πριν αφαιρέσει την ζωή του, είχε παρακολουθήσει την ταινία του Werner Herzog, "Stroszek" και είχε ακούσει το άλμπουμ του Iggy Pop "The Idiot". Το πτώμα του ανακάλυψε η γυναίκα του, το επόμενο πρωινό. Ο Curtis έπασχε από επιληψία και την εποχή εκείνη οι κρίσεις ήταν όλο και πιο συχνές. Το 2007 η ζωή του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με την ταινία "Control" σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn.

2004    Ο Αμερικανός ντράμερ της Jazz Elvin Jones (Elvin Ray Jones 1927-2004) απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών στο Englewood του New Jersey από καρδιακή ανεπάρκεια. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς όπως οι John Coltrane, Charlie Parker και Miles Davis.


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *