Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Σοκ και Πανελληνια συγκίνηση. «Έσβησε» σε τροχαίο η Πολλάτου


Σοκ και Πανελληνια συγκίνηση! Τον χαμό της 31χρονης Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Άννας Πολλάτου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα.





Η πρώην πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης από την Κεφαλλονιά όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrisnews.gr «έσβησε» το απόγευμα του Σαββάτου (17/5) στo 46o χλμ της εθνικής οδού Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, όταν από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αγροτικό φορτηγό που κατευθυνόταν προς την Πάτρα.

Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η γεννημένη στις 8 Οκτωβρίου του 1983 πρωταθλήτρια της ρυθμικής ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 , ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στις 10 κορίνες - 2 στεφάνια και 3 κορδέλες αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό.

Επίσης το 1999 στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης κατέκτησε στα ίδια αγωνίσματα τρία χρυσά, πέρα από τις επιτυχίες της στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Η Κεφαλονίτισσα Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την καριέρα της το 2001, αλλά παρέμεινε κοντά στη ρυθμική γυμναστική, σε ρόλο προπονήτριας στα Μέγαρα, θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητριών.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, της πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής Άννας Πολλάτου που κατέκτησε το 2000, το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Η Αννα Πολλάτου «έφυγε» από κοντά μας σε τόσο νεαρή ηλικία και με τέτοιο βίαιο τρόπο που μόνο οδύνη προκαλεί σε όλους μας.

Η αθλητική οικογένεια της χώρας θα τη θυμάται πάντα, για τους άθλους της στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για την ανιδιοτελή προσφορά της σε προγράμματα Ολυμπιακής εκπαίδευσης νέων όλης της Ελλάδας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια και στους οικείους της και θα εκπροσωπηθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία δια του Β’ Αντιπροέδρου της και Προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη.

Eπίσης οι σημαίες στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στο Χαλάνδρι, στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα κυματίζουν μεσίστια, ενώ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη Ολομέλεια.»

Η ανακοίνωση της ΕΓΟ:

«Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της Άννας Πολλάτου, καθώς και τη βαθιά θλίψη της για τον πρόωρο χαμό μιας αθλήτριας - πρότυπο, ενός νέου ανθρώπου που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον αθλητισμό και όχι μόνο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΕΓΟ.

Οι φωτογραφίες είναι από το ilialive.gr













gazzetta.gr


1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *