Τρίτη 20 Μαΐου 2014

1941: Αρχίζει η Μάχη της Κρήτης (Σαν σήμερα 20/5)

1941 Αρχίζει η Μάχη της Κρήτης, με την κατά κύματα ρίψη Γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την κατάληψη της Μεγαλονήσου. (Επιχείρηση Ερμής)

1918 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους Συμμάχους η νίκη των Ελλήνων στη Μάχη του Σκρα, στο Κιλκίς, εναντίον των βουλγαρικών δυνάμεων. Ωστόσο, οι απώλειες ήταν βαριές, καθώς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 Έλληνες.

2000 ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, οι οποίοι ζητούσαν την απελευθέρωση Παλαιστινίων από τις ισραηλινές φυλακές.





 


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 20/5
 
1970 Η τελευταία ταινία των The Beatles με τίτλο "Let It Be" κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία επτά ημέρες μετά την Αμερική. Περιέχει κυρίως πλάνα από τις πρόβες και την ηχογράφηση για το ομώνυμο άλμπουμ τους του 1969.
 
1996 Κυκλοφορεί παγκοσμίως το single των Metallica "Until It Sleeps", εκτός από την Βόρεια Αμερική όπου θα κυκλοφορήσει μία ημέρα αργότερα. Είναι μια δημιουργία των James Hetfield και Lars Ulrich. Το τραγούδι είναι μέρος του έκτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Load".

Αθλητισμός 20/5
 
 
20/5/2001 Ο Κριστόφ Βαζέχα σκοράρει στον αγώνα ΠΑΟ-Παναχαϊκή (4-0) το 234ο γκολ του και αναρριχάται στην 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα μαζί με τον Μίμη Παπαιωάννου της ΑΕΚ, πίσω από τον Θωμά Μαύρο που έχει 261 με Πανιώνιο και ΑΕΚ

20/5/1991 Ο πρώην προπονητής του Άρη Γιάννης Ιωαννίδης υπογράφει στον Ολυμπιακό έπειτα από απουσία ενός έτους από τους πάγκους. Με τον Ιωαννίδη ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Α1

20/5/1990 Η Monica Seles σταματάει το ρεκόρ 66 συνεχόμενων νικών της Steffi Graf όταν την κερδίζει με 6-4, 6-3 στον τελικό του BMW German Open

 

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *