Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Έρχεται κατάργηση της έκτακτης εισφοράς ;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο κατάργησης της έκτακτης εισφοράς ο υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, οποίος ωστόσο δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που αφαιρείται από το μισθό ή τη σύνταξη κάθε μισθωτού και συνταξιούχου είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να καταργηθεί, όμως όπως ανέφερε αυτό θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό του 2015.

Ετσι οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το φθινόπωρο, αν και κάτι τέτοιο αναμένεται προκαλέσει αντιδράσεις από μέρους της Τρόικα καθώς οι δανειστές έχουν ζητήσει επέκταση της εφαρμογής της μέχρι και το 2018.

«Το λέει και το όνομά της, είναι έκτακτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ωστόσο, απέφυγε να δώσει το χρονοδιάγραμμα.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *