Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αλλαγή κωδικών για όλους τους χρήστες του συνιστά το eBay

Το eBay ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους, μετά από επίθεση που σημειώθηκε σε βάση δεδομένων του, με αποτέλεσμα να κλαπούν συνθηματικά, διευθύνσεις και αριθμοί τηλεφώνων.

Όπως ανακοίνωσε μόλις σήμερα ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε μεταξύ των τελών Φεβρουαρίου και των αρχών Μαρτίου.

Ωστόσο, η εταιρεία συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε πληροφορίες πιστωτικών καρτών και οικονομικών συναλλαγών.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι ενδέχεται να πρόκειται για μεγάλο ποσοστό λογαριασμών και ζητάμε από όλους τους χρήστες του eBay να αλλάξουν τα συνθηματικά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάρι Ραμίρες.

Η εταιρεία eBay Inc είχε ανεβάσει νωρίτερα σήμερα μια ανακοίνωση στο PayPal στην οποία ζητούσε από τους χρήστες της να αλλάξουν τα συνθηματικά τους, όμως λίγη ώρα αργότερα την κατέβασε χωρίς εξηγήσεις.


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

1 comments:

  1. Κατά έναν περίεργο τρόπο το eBay δεν ανάρτησε καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του γύρω από το ζήτημα αυτό. Ούτε και ειδοποίησε με e-mail τους χρήστες. Εγώ τουλάχιστον δεν έλαβα κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *